facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Γκάμπριελ: Η αδράνεια της ΕΕ στο προσφυγικό, έφερε την Γερμανία στα όριά της

H «αδράνεια της Ευρώπης» οδήγησε τη Γερμανία στα «όρια των δυνατοτήτων της» όσον αφορά στην υποδοχή προσφύγων, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Η ευρωπαϊκή αδράνεια στην κρίση των προσφύγων επίσης οδήγησε στο μεταξύ τη Γερμανία στα όρια των δυνατοτήτων της» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Tagesspiegel» ο Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι κατ’ αρχάς ο αριθμός των προσφύγων αλλά η ταχύτητα με την οποία φθάνουν», η οποία «περιπλέκει την αποστολή των περιφερειακών κρατιδίων και των πόλεων».

Οι δηλώσεις του Γκάμπριελ διατυπώνονται μερικές ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για την κατανομή των 160.00 προσφύγων στους κόλπους των 28 χωρών.

Ωστόσο, «παράλληλα» με το θέμα της κατανομής, «οφείλουμε επίσης να βοηθήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τις χώρες καταγωγής των προσφύγων αυτών», πρόσθεσε ο αντικαγκελάριος.

Ο Γκάμπριελ πρότεινε επίσης «άμεση βοήθεια 1,5 δισ. ευρώ» να διατεθεί «από τη Γερμανία και την Ευρώπη» για «τους μεγαλύτερους προσφυγικούς καταυλισμούς», όπως για παράδειγμα στον Λίβανο και την Ιορδανία, για την εκπαίδευση, τη σίτιση και τη στέγαση.

Η Γερμανία αναμένει να δεχθεί 800.000 αιτούντες άσυλο το 2015, έναν αριθμό ρεκόρ στην Ευρώπη και για τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αντιμετώπισε εκ νέου μαζική ροή προσφύγων, γεγονός που ώθησε το Βερολίνο να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα, κυρίως με την Αυστρία.

Την Κυριακή η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την «προσωρινή» επαναφορά των ελέγχων στα σύνορά της, αναστέλλοντας εκ των πραγμάτων την ελεύθερη κυκλοφορία που προβλέπεται στον ευρωπαϊκό χώρο Σένγκεν και σηματοδοτώντας μια νέα επιδείνωση της μεταναστευτικής κρίσης στη γηραιά ήπειρο.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news