facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα δημοσκόπηση: ΝΔ 32,7% και ΣΥΡΙΖΑ 31,7%

«Ντέρμπι» μέχρι την ώρα της κάλπης δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Data RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Έξι ηµέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, η ΝΔ εµφανίζει οριακό προβάδισµα της τάξης των 0,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό πρόθεσης ψήφου 27,1% έναντι 26,3% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, η σύµπραξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σε αυτή τη φάση είναι τρίτο κόµµα, µε πρόθεση να το ψηφίσει το 5,7%, ενώ ακολουθεί πολύ κοντά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ µε 5,5% και το ΚΚΕ µε 5,2%.

Το ΠΟΤΑΜΙ συγκεντρώνει 4,7%, ενώ η ΛΑΕ βρίσκεται πολύ κοντά στο 3% (με 2,7%), Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ (2,6%) και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (2,6%).

Ακυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 2,6% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,8%.

Πολιτικός αρχηγός με περισσότερες θετικές γνώμες απ' ό,τι αρνητικές δεν καταγράφηκε στην έρευνα. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει πολιτικός ηγέτης που να διαθέτει αναμφισβήτητη υπεροχή αλλά και ότι το πολιτικό σύστημα καιοι εκπρόσωποι έχουν απόσταση από τον λαό, σημειώνεται στην έρευνα.

Πάντως, ο πολιτικός αρχηγός με την υψηλότερη δημοτικότητα είναι ο Βαγγέλης Μειμαράκης, με το 48,2% του κόσμου να απαντά ότι έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για αυτόν, έναντι ποσοστού 39,3% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων προκύπτει σίγουρη είσοδος έξι κομμάτων στην Βουλή και πιθανή ακόμα τριών.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,7%. Τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί συγκεντρώνουν 64,4% (έναντι 64,2% τον Ιανουάριο του 2015) δείγμα παγίωσης ενός νέου δικομματισμού.

Στη Βουλή σίγουρα εισέρχονται ακόμα έξι κόμματα: Το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με 6,9%, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 6,7%, το ΚΚΕ με 6,3%, το ΠΟΤΑΜΙ με 5,6%, οι ΑΝΕΛ με 3,2%, η ΛΑΕ με 3,2% και η ΕΚ με 3,1%.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news