facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Γκάμπριελ: H Ελλάδα απειλείται με πτώχευση - Όχι σε κούρεμα χρέους χωρίς όρους [ΒΙΝΤΕΟ]

«Η Ελλάδα τώρα απειλείται με πτώχευση» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Στη συνέχεια σημείωσε ξανά ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα, πρέπει να ετοιμαστούμε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Γερμανός αντικαγκελάριος το χαρακτήρισε ως «απόρριψη των κανόνων της νομισματικής ένωσης» ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις.



«Αμέσως μόλις ο Τσίπρας ετοιμαστεί για συμβιβασμό, εμείς ξεκινάμε τις συνομιλίες» είπε και πρόσθεσε ότι η Αθήνα πρέπει να αποδεχτεί στις νέες συνομιλίες ότι οι υπόλοιπες χώρες - μέλη της ευρωζώνης δεν μπορούν να δεχθούν «κούρεμα» χρέους, χωρίς όρους.

Τόνισε ότι «η κατάσταση στην χώρα έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη», υπογραμμίζοντας ότι «η μπάλα πλέον είναι στο ελληνικό γήπεδο». «Εάν η Ελλάδα θα αποχωρήσει ή όχι από το ευρώ θα το αποφασίσει η Αθήνα», επεσήμανε ο Γκάμπριελ εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της Ευρώπης εξαιτίας της Ελλάδας.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news