facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Λίγες πιθανότητες προόδου μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Μία δήλωση που χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για πρόοδο στο σημερινό Eurogroup που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, έκανε ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Θα συζητήσουμε για τις ελληνικές προτάσεις, αλλά μετά και το τελευταίο διάγγελμα (του Έλληνα πρωθυπουργού), βλέπω λίγες πιθανότητες προόδου», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε μήνυμά του στο Twitter, επεσήμανε ότι «Η Ευρώπη δεν μπορεί να βοηθήσει τους Έλληνες παρά τη θέλησή τους. Ας περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Νωρίτερα, στις ομιλίες τους στην Bundestag, τόσο η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισαν ότι πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για νέο πρόγραμμα.

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα τεθεί επί τάπητος η νέα πρόταση Τσίπρα. Ωστόσο, νωρίτερα, πηγή της ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι «η επιστολή Τσίπρα περιέχει στοιχεία που οι υπουργοί δύσκολα θα αποδεχθούν».

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Η νέα πρόταση ζητά μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM, ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news