facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μητρόπουλος: Να πάρει πρωτοβουλίες ο Τσίπρας για Ζωή, Βαρουφάκη και Αριστερή Πλατφόρμα

Να πάρει πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα που έχει προκύψει με τη διαφωνία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Γιάνη Βαρουφάκη και της Αριστερής πλατφόρμας καλεί τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Μητρόπουλος.

"Θεωρώ ότι -όχι λόγω του αποτελέσματος της ψηφοφορίας όσο λόγω της πορείας των διαπραγματεύσεων - επιβάλλεται λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο κυβερνητικό σχήμα" είπε ο α' αντιπρόεδρος της βουλής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, υπογραμμίζοντας και την ανάγκη για εκπόνηση ενός νέου διαπραγματευτικού σχεδίου και ενδεχομένως ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας.

"Πρέπει ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει το εσωτερικό διότι προέκυψαν τρία ζητήματα ειδικής αντιμετώπισης. Τα δύο έχουν δύο εκρηκτικές προσωπικότητες, την κ. Κωνσταντοπούλου και τον κ. Βαρουφάκη και ένα ζήτημα το οποίο έρχεται από το παρελθόν και βεβαίως θέλει ειδική αντιμετώπιση όχι με πειθαρχικές διώξεις και διαγραφές, θέλει κι αυτό ειδική αντιμετώπιση" τόνισε.

Ερωτηθείς αν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος της βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε: "Θεωρώ ότι επειδή υπήρξε κορυφαία επιλογή του πρωθυπουργού και όσο δεν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση και δεν έχει φανεί να εκφράζεται πέρα από κάποιες τοποθετήσεις στελεχών μας, είναι θέμα συεννόησης και όχι απαξιωτικών φράσεων και παραναίσεων και προτροπών από τα ΜΜΕ από στελέχη μας".

Ωστόσο, σημείωσε: "Πριν από την Τετάρτη πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός γιατί πέρα από την κ. Κωνσταντοπούλου και τον κ. Βαρουφάκη που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, είναι το ζήτημα του ρεύματος που έρχεται από παλιά, το ρεύμα είναι συνιδρυτικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς απαξιωτικές και προσβλητικές παραναίσεις και με δημοκρατική συνεννόηση και χωρίς πειθαρχικές διώξεις, θα πρέπει τις 3-4 προσεχείς μέρες ο πρωθυπουργός να πάρει πρωτοβουλίες να δει πως μπορεί να συμπορευθεί μέσα σε δύσκολα κυβερνητικά καθήκοντα με αυτά τα στελέχη τα οποία έχουν την ιστορία και τη διαδρομή και στην πλειοψηφία έχουν και έλεγχο των οργανώσεων".

Για το ενδεχόμενο εκλογών είπε: "Θεωρώ ότι στην φαρέτρα του πρωθυπουργού τους πρώτους μήνες υπάρχει και το θέμα των εκλογών γιατί πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα, πρέπει η κυβέρνηση να απελευθερωθεί και να κυβερνήσει"

O κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στην απουσία του κ. Βαρουφάκη από την ψηφοφορία στη βουλή την προηγούμενη εβδομάδα: "Θα προτιμούσα την πιο ξεκάθαρη θέση να ήταν παρών και να πάρει όποια θέση στο κοινοβούλιο και να μην επικαλεστεί κρίσιμα ίσως οικογενειακά ζητήματα"

Για το "όχι" του πρώην υπουργού Οικονομικών στα προαπαιτούμενα τόνισε ότι "αυτό επέλεξε και θα κριθεί". Σε ότι αφορά τη θητεία του στο υπουργείο, είπε ότι ενδεχομένως "το ύφος του κ. Βαρουφάκη, η διαπραγματευτική του αδυναμία ή δυναμική έδωσε στοιχεία αρνητικά ενδεχομένως στο ελληνικό ζήτημα".

"Η χθεσινή συνεδρίαση γέννησε ένα γενικό σοβαρότερο ζήτημα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι η παρούσα βουλή παρά τις διαφωνίες μπορεί να επιτύχει να μια συγκατοίκηση αφού αμβλύνουν και οι δύο πλευρές τις δικές τους θέσεις Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ρήγμα, ή το αναδιατυπώνω. Η ρήξη που βλέπουν κάποιοι μπορεί να αποφευχθεί κυρίως με πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και με συνεννόηση".

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news