facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Βερολίνο: Πρόωρο να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

H πόρτα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα είναι ανοιχτή, αλλά ακόμη δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, δηλώνει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της το ξεκάθαρο ''όχι'' και το σέβεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι και μετά το δημοψήφισμα η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοιχτή.

«Ωστόσο, υπό το φως της απόφασης των Ελλήνων πολιτών, οι συνθήκες για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν πληρούνται ακόμη» σημείωσε ο Ζάιμπερτ, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει αναμονή για τις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς και αναφέροντας παράλληλα ότι το κούρεμα του χρέους είναι εκτός ατζέντας για το Βερολίνο.

Τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει ώστε να συνεχίσει να ισχύει αυτό.

Ερωτηθείς για την παραίτηση Βαρουφάκη, ο Στ. Ζάιμπερτ απάντησε ότι οι θέσεις- και όχι τα πρόσωπα που τις υπηρετούν- είναι αυτό που έχει σημασία για την Γερμανία.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news