facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Δώσαμε τη μάχη και αισθάνομαι περήφανος

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις με βάση την ευθύνη που μας βαραίνει. Γι’ αυτό τον αγώνα που είχε λάθη και παραλήψεις αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Αισθάνομαι περήφανος γιατί δώσαμε μια μάχη, τόνισε ο κ. Αλ. Τσίπρας.
Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευση μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλος για το δίκιο των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων. Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε κανέναν από τους πολιτικούς αντιπάλους μας που από την πρώτη στιγμή επιθυμούσαν την επιβεβαίωση της προσδοκίας να αποτελέσουμε μία μικρή παρένθεση μέσα στον χρόνο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα παραμείνουμε παρόντες και παρούσες και θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να προστατεύσουμε την κοινωνική πλειοψηφία» είπε ο πρωθυπουργός.
«Η μία ήταν η επιλογή να αποδεχθώ μία συμφωνία σε πολλά σημεία της οποίας έχω ριζικές διαφωνίες. Η δεύτερη επιλογή ήταν η άτακτη χρεοκοπία και δεν θέλω να αναφερθώ στις συνέπειες της. Η τρίτη είναι το σχέδιο Σόιμπλε για την συναινετική πρόταση για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Την έχουμε ακόμη. Μπορούμε να την ζητήσουμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους. Τα βάλαμε με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παρόλα αυτά έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και αυτή δεν σβήνει. Είμαι βέβαιος ότι αυτός ο αγώνας κάποια στιγμή θα φέρει καρπούς. Η σπορά θα καρποφορήσει στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε όσους έχουν την αίσθηση ότι η κατάληξη αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας σηματοδοτεί την απόλυτη επαναφορά την του παλαιού πολιτικού συστήματος ότι το παλαιό έχει τελειώσει. «Να σας διαβεβαιώσω ότι παρά το γεγονός ότι η συμφωνία που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη και θα μας βάλει σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια η προσαρμογή είναι σαφώς ηπιότερη.
Εμείς αποτελούμε μία εγγύηση στον ελληνικό λαό ότι δεν θα προχωρήσουμε σε πράξεις και παραλείψεις. Αυτές δεν ήταν επιταγές των μνημονιακών επιλογών αυτές ήταν επιλογές ευθύνες και του εγχώριου πολιτικού συστήματος, που σήμερα επιδιώκει μία ρεβάνς. Αλλά δεν είναι ώρα για ρεβάνς» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός σημείωσε  «Το ότι βγαίναμε από το μνημόνιο από το Νοέμβριο, αυτό το τέχνασμα αυτή η παραμυθία ήταν αντίστοιχη με το «success story». Εγώ να παραδεχθώ ότι τα μέτρα που φέρνω είναι σκληρά και δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την οικονομία και αυτή είναι η διαφορά μας. Από τα 60 δισ. ευρώ που θα πάρουμε η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη για την επόμενη τριετία και έχουμε την ρητή διαβεβαίωση ότι το Φθινόπωρο θα συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους και αυτό είναι σημαντικό για να βγούμε επιτέλους από το τούνελ» 

Παράλληλα σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι με την συμφωνία μπαίνει τέλος στο Grexit ενώ παίρνουμε και 35 δισ. ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ που θα βοηθήσει τις επενδύσεις. «Ανήκετε στην ίδια πολιτική οικογένειας που έχουν στοχοποιήσει τον ελληνικό λαό τον Σόιμπλε την Μέρκελ και τον Βέμπερ. Ξέρετε από πότε είχε να βγει ο κόσμος στους δρόμους με τις ελληνικές σημαίες; Από την δικτατορία; Και αφού ανησυχείτε με το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν κάνετε μια πρόταση μομφής ή γιατί ζητάτε εκλογές; Οι κυβερνήσεις πέφτουν από την κοινωνία και εμείς είμαστε μαζί με την κοινωνία»
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news