facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης εισαγωγής φαρμάκων ζητά ο Κουρουμπλής

Την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των συναλλαγών για τις πρώτες ύλες και τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισάγονται από το εξωτερικό, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Μητράκο.

Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αξιωματούχων, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό.

Η έγκριση των συγκεκριμένων συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.

Ο κ. Μητράκος διαβεβαίωσε τον υπουργό Υγείας ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας και εν συνεχεία ο κ.Κουρουμπλής ενημέρωσε σχετικώς τους φορείς που εκπροσωπούν τις ξένες και ελληνικές φαρμακετικές εταιρίες.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news