facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Την «έπεσε» στα ΜΑΤ η Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από τη Βουλή

Στην «πρώτη γραμμή» των κινητοποιήσεων για την Υγεία βρέθηκε η πρόεδρος της Βουλής το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς παρενέβη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδιζαν την συνέχιση της πορείας εργαζόμενων στην Υγεία και άλλων φορέων του Δημοσίου προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας (μπροστά στα «λουλουδάδικα» όπου συνήθως η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί φράγμα για διαδηλωτές που θέλουν να κινηθούν προς την Ηρώδου του Αττικού), η πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ανακόπηκε από την παρέμβαση των αστυνομικών.

Ακολούθησε μικροένταση και σπρωξίματα μεταξύ της κεφαλής της πορείας και των ανδρών των ΜΑΤ. Εκεί εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ και άλλων μονάδων της ΕΛΑΣ για το κλείσιμο του δρόμου και την παρεμπόδιση της πορείας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια είπε πως είχε ζητήσει η Βουλή να είναι ανοιχτή και ρώτησε ποιος έδωσε την εντολή να κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας.

Ξεκίνησαν από το υπουργείο Υγείας

Έξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία. Στο σημείο διαδήλωσαν και συνταξιούχοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κοτζιά. Λόγω των συγκεντρώσεων έκλεισε η Αριστοτέλους.

Πλήρη στήριξη στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων, παρέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), καθώς σε αρκετά νοσοκομεία συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες εφημερίες και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης πόρων.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Εξάλλου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε πανελλαδική στάση εργασίας για σήμερα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στηρίζοντας την 24ωρη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

ΝΔ: Και εις... ανώτερα

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της κ.Κωνσταντοπούλου ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αφού «τακτοποίησε» τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας δια της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ' ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα», ανέφερε ο κ.Κυριαζίδης.

«Η σημερινή πρωτοφανής δημόσια λεκτική «επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει», πρόσθεσε.

«Η σημερινή αυταναγόρευσή της σε αστυνομικό όργανο, υποκαθιστώντας τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες και εντολές καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, δεν τιμά ούτε την Κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των Βουλευτών. Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και «εις ανώτερα.…», κατέληξε.

ΠΑΣΟΚ: Γυρίζει με το ζωνάρι λυμένο η κ.Κωνσταντοπούλου

Εντονη κριτική άσκησε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ στο περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής.

«Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής, δια του φρουράρχου, είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την αστυνόμευση εντός του κτιρίου της Βουλής. Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτιρίου της Βουλής την αρμοδιότητα και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις - όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι - ο εισαγγελέας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η κ.Κωνσταντοπούλου είναι προφανές ότι γυρίζει «με το ζωνάρι λυμένο» αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από μια κυβέρνηση στην ορκωμοσία της οποίας παρέστη ως παρακολούθημα της και η οποία - δια του κ. Τσίπρα - την επέλεξε ως Πρόεδρο της Βουλής. Η χώρα έχει πολλά προβλήματα λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης . Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα θεσμικά προβλήματα . Ούτε καν για πρόσθετο θέαμα καθώς η κυβέρνηση παράγει ήδη περισσότερο από αυτό που μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη», καταλήγει.


Πηγή video: naftemporiki.gr
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news