facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μιχελογιαννάκης: Κακώς πληρώσαμε το ΔΝΤ στις 12 Μαΐου

«Κακώς κάναμε και δώσαμε τη δόση του Μαΐου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις φημολογούμενες αλλαγές στον ΦΠΑ, τον κατώτατο μισθό αλλά και την 13η σύνταξη.

Ειδικότερα, κατά την παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε:

«Πρέπει να πούμε αλήθειες. Κακώς κάναμε και δώσαμε τη δόση την προηγούμενη στις 12 Μαΐου και αυτό φάνηκε. Μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη οφείλουμε να δώσουμε 18,2 δισ. και μέχρι τα τέλη του 2ο16, 29,4 δισ. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο», είπε.

Ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, και την προσπάθεια που γίνεται, όπως είπε, «προς τιμήν του Τσίπρα, να αρχίσει μία συζήτηση, κοντά στη λαϊκή εντολή».

Αναφερόμενος στον ΦΠΑ, είπε ότι είναι ένας φόρος έμμεσος, κι άδικος και πως πρέπει να εξεταστεί με κριτήρια, όπως το εάν θα φέρει έσοδα και αν θα βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Ας κάνουμε τρία πράγματα», σημείωσε στη συνέχεια.

«Γρήγορες αντικειμενικές αξίες, αφορολόγητο στην πρώτη κατοικία και αφορολόγητο για το ζευγάρι 100.000 ευρώ τουλάχιστον. Έτσι το 42% των Ελλήνων δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα γίνουμε τελείως ρεζίλι, αν γίνει η 13η σύνταξη επίδομα»

Κάνοντας λόγο για «τιμωρητικό και εκβιαστικό περιβάλλον από τους εταίρους», που «μας τιμωρούν σταγόνα σταγόνα καθημερινά» σχολίασε όλα τα «καυτά» θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, ενώ τοποθετήθηκε και στις δηλώσεις Κορωνάκη, σύμφωνα με τις οποίες οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές αναγκάζει το Μαξίμου να «σβήσει» εξαγγελίες, όπως αυτή για την 13η σύνταξη.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news