facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Μέτρα ΦΩΤΙΑ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης - Διαψεύδει το Μαξίμου

Πέντε μ​έτρα άμεσης εφαρμογής, με καθαρά θετική επίπτωση στον προϋπολογισμό του 2015 έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», προκειμένου να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας και να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός.

Τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αφορούν από την αύξηση του ΦΠΑ στους τουριστικούς νησιωτικούς προορισμούς, μέχρι την κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά αλληλεγγύης.

Την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων έχουν εισηγηθεί συνεργάτες του πρωθυπουργού που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με το Brussels Group και οι οποίοι διαφωνούν με την πλήρη άρνηση για οποιοδήποτε μέτρο άμεσης παράδοσης που κυριαρχεί στην πλευρά Βαρουφάκη.

Θεωρούν μάλιστα ότι αν φανεί η βούληση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να υιοθετήσει έστω και μέρος των μέτρων αυτών, τότε θα υπάρξει συμφωνία.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μέλους της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Brussels Group, το οποίο δήλωσε στην Αγορά ότι «όλες οι πλευρές αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να χυθεί αίμα. Εάν χυθεί μιάμιση μπουκάλα αντί για πέντε που ζητούν οι δανειστές, δεν θα χαλάσει η συμφωνία».

Τα μέτρα αυτά είναι:

1. Αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που σήμερα έχουν μειωμένο συντελεστή κατά 30% με την εξαίρεση αυτών που βρίσκονται στην άγονη γραμμή.
2. Ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων που θα αποφέρει 1,2 δισ. ευρώ και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, με βάση τους όρους του τρέχοντος διαγωνισμού.
3. Κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά αλληλεγγύης για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.
4. Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων
5. Επίσπευση της προκήρυξης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Μεταξύ των Ευρωπαίων συνομιλητών στο Brussels Group επικρατεί η εντύπωση πως αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το διαβατήριο για να εγκριθεί η χρηματοδότηση και εκτιμούν ότι όσο πιο γρήγορα υιοθετηθούν τα μέτρα αυτά τόσο καλύτερα θα είναι για την γρηγορότερη εκταμίευση της δόσης.

Διαψεύδει το Μαξίμου τα πέντε μέτρα «φωτιά» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Kύκλοι της κυβέρνησης διαψεύδουν ότι υπάρχουν «5», «6» ή «7» μέτρα «φωτιά» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Όπως επισημαίνουν "υπάρχουν διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές», τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο Πρωθυπουργός, όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις , καθώς και πως υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης".

star

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news