facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Ο Χαρδούβελης πήρε μαζί του το αίτημα για παράταση

Ενδεικτικά περιστατικά του παραλογισμού που επικρατεί κατά την εναλλαγή κυβερνήσεων περιέγραψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτοντας ότι από το αρχείο του υπουργείου έλειπαν ακόμα και οι δανειακές συμβάσεις.

Ο υπουργός απαντώντας στο αίτημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη να καταθέσει το αίτημα της προηγούμενης κυβέρνησης για την δίμηνη παράταση είπε «από ό,τι με πληροφόρησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου, αντίγραφο δεν υπάρχει. Η επιστολή είχε καταχωρηθεί στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κ. Χαρδούβελη που το πήρε μαζί του. Όπως μου είπαν οι υπηρεσίες η πράξη αυτή είναι σύννομη. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να παίρνει μαζί του φεύγοντας ότι εντάσσεται στο προσωπικό του πρωτόκολλο».

Εκτός αυτού ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου να του αποστείλουν αντίγραφο της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ καθώς και αυτή έλλειπε από το υπουργείο.

«Η έκπληξη και η οργή για την απουσία του αντιγράφου δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ ήταν σχεδόν άπειρη» είπε ο κ. Βαρουφάκης σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν θα εγκαλέσω τον κ. Χαρδούβελη αλλά όλους μας γι' αυτό το κενό. Κανείς υπουργός δεν έπρεπε να μπορεί να στερεί τέτοιου είδους έγγραφα».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα φέρνει ρύθμιση που θα απαγορεύει στους υπουργούς να διατηρούν προσωπικά αρχεία και κυρίως να παίρνουν έγγραφα αποχωρώντας.

ΠΑΣΟΚ: «Αδιάβαστος» ο Βαρουφάκης

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του κ. Γιάννη Βαρουφάκη αναφορικά με τι βρήκε και τι όχι στο αρχείο του υπουργείου Οικονομικών. Η Χαριλάου Τρικούπη ενημερώνει τον υπουργό για το που μπορεί να βρει αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων και τον καλεί να καταθέσει στην Βουλή τα έγγραφα της πρόσφατης δικής του συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος χαρακτηρίζει τον υπουργό αδιάβαστο και υποστηρίζει «Όπως είπε σήμερα το πρωί στη Βουλή, (απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Μαυραγάνη) δεν «βρίσκει» την επιστολή του προκατόχου του ενώ αναζητούσε επί πολλές ημέρες την Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης. Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε παρά να αναζητήσει το ΦΕΚ Α΄270 (24.12.2014) Ν.4316 ώστε να διαπιστώσει τις αναφορές στις αποφάσεις του Eurogroup στις 8.12.2014 και στην επιστολή του προκατόχου του, στις 9.12.2014, ενώ θα αρκούσαν μόλις λίγα λεπτά για να βρει την Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης που είναι αναρτημένη από την αρχική της μορφή με όλες τις μεταβολές που έχει υποστεί στην ιστοσελίδα της Βουλής. Τονίζουμε τα παραπάνω για να μη δημιουργούνται για μια ακόμα φορά φτηνές εντυπώσεις».

Προσθέτει δε πως «εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν γνωρίζει κανείς βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και κανένας Έλληνας πολίτης, είναι το τι υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης στις 20.2.2015 στοEurogroup. Περιμένουμε και απαιτούμε να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news