facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η Δούρου βάζει λουκέτο στη Φυλή - "Έκραξε" Σγουρό (VIDEO)

Η Φυλή δεν μπορεί να αποτελεί για πάντα χώρο απόθεσης απορριμμάτων και θα πάψει να υπάρχει μετά από κάποιο καιρό αποφάσισε η περιφέρεια Αττικής μετά από συνεδρίαση του ξεπέρασε τις έξι ώρες.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία παραβρέθηκαν και μίλησαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου, οι επικεφαλής των παρατάξεων, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα Φυλής, Κερατέας- Λαυρεωτικής, Γραμματικού, εκπρόσωποι από τους δήμους Σπάρτης, Διονύσου, Λαυρεωτικής και από οργανώσεις (ΠΡΟΣΥΝΑΤ).

Στο ψήφισμα για τη Φυλή, που διατυπώνεται η κατηγορηματική αντίθεση της περιφέρειας στη μεταφορά απορριμμάτων από περιφέρειες και δήμους εκτός Αττικής.

Η περιφέρεια τονίζει στο ψήφισμά της ότι δεν θα υποδέχεται πλέον η Φυλή απορρίμματα εκτός Αττικής, ενώ όπως είπε η περιφερειάρχης Αττικής, κατά τα άλλα «ορισμένοι ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν».

Στην ομιλία της, η Ρένα Δούρου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη διοίκηση Σγουρού. Η περιφερειάρχης Αττικής κατήγγειλε την προηγούμενη διοίκηση ότι επέμεινε σε ένα κερδοφόρο για λίγους και σε βάρος των πολιτών, σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, τα οποία κατέληγαν από ολόκληρη τη χώρα στη Φυλή.

Χαρακτήρισε τα εργοστάσια ανακύκλωσης φαραωνικά έργα και μίλησε για περιβαλλοντικό έγκλημα. Όπως είπε αφ'ενός οδήγησαν στην απώλεια χρόνου, αφ'ετέρου σε διαβλητές διαδικασίες, αφού οι συμβάσεις δεν είχαν τις εγκρίσεις που απαιτούνταν για την προώθηση των έργων.

Δεσμεύθηκε πως στη διαχείριση των απορριμάτων δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο της προηγούμενης διοίκησης που ήταν όπως είπε χαρακτηριστικά, "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", αλλά πως οι αποφάσεις θα ληφθούν με την συμμετοχή των πολλών και με βάση επιστημονικές και περιβαλλοντικές μελέτες.

Από εκεί και πέρα, όπως διαφάνηκε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού, αποτελεί παρελθόν η κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική.

Σε ψήφισμα που αφορά την πολιτική της περιφέρειας ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, πιστοποιείται η ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις τέσσερις μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και στο πλαίσιο της νέας πολιτικής, ανακοινώνεται η ανάγκη κατάρτισης τοπικών σχεδίων δράσης από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με το ψήφισμα, εντός του 2015 θα έχει εκπονηθεί νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική (ΠΕΣΔΑ).

Επίσης, επικυρώθηκε ψήφισμα που αφορά αφορά στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την «Ενίσχυση της Ανακύκλωσης και βελτίωση της Διαχείρισης Αποβλήτων». Με το ψήφισμα απορρίπτεται το ν/σ, ζητείται απόσυρσή του και καταγγέλλεται ότι καταργεί το αυτοδιοίκητο όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news