facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στους δήμους Καισαριανής, Τροιζηνίας - Μεθάνων και Μάνδρας - Ειδυλλίας

Στις κάλπες προσέρχονται και πάλι οι εκλογείς των Δήμων Καισαριανής, Μάνδρας Ειδυλλίας και Τροιζηνίας Μεθάνων, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, καθώς κρίθηκε από τα αρμόδια δικαστικά όργανα ότι οι προηγούμενες εκλογές δεν είχαν διεξαχθεί σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων οι εκλογείς καλούνται να επιλέξουν εκτός από τη νέα δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα νέα δημοτικά συμβούλια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δημότες θα βάλουν σταυρούς στους υποψήφιους των συνδυασμών, ενώ αν δεν υπάρξει συνδυασμός που θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων οι εκλογές θα επαναληφθούν μεταξύ των δύο πρώτων την επόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Στη Μάνδρα Αττικής ακυρώθηκε η εκλογή του Γεωργίου Δρίκου (Νέα Εποχή), που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, έπειτα από ένσταση των Ιωάννας Κριεκούκη, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερη στην κατάταξη), και του Θανάση Πανωλιάσκο (Δημοκρατική Συνεργασία), που είχε καταταγεί τρίτος. Έγινε δεκτό πως τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν άλλο μέγεθος και διαφορετικό σχήμα.

Στο δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων στήνονται εκ νέου στις κάλπες έπειτα από ένσταση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» και υποψήφιου δημάρχου στις εκλογές του Μαΐου Σάββα Αθανασίου, την οποία έκανε δεκτή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και ακύρωσε τις εκλογές στον εν λόγω δήμο. Στην ένστασή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά ο κ. Σάββας Αθανασίου υποστήριξε ότι του έκοψαν αδικαιολόγητα 10 υποψηφίους συμβούλους. Οτι άλλαξαν το όνομα του συνδυασμού και κινδυνεύσαν να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια και ότι δεν ανακήρυξαν μετά τις εκλογές τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Παπουτσή και χρειάσθηκε να εκδοθεί διορθωτική απόφαση, ύστερα από ένσταση.

Στη περίπτωση του δήμου Καισαριανής η διαδικασία είναι λιγότερο περίπλοκη καθώς η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών και οι εκλογείς δεν απαιτείται να ψηφίσουν για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν ανάλογα με τα ποσοστά που θα εξασφαλίσουν οι συνδυασμοί στους οποίους ανήκουν και προκρίνονται με βάση τους σταυρούς που είχαν λάβει στις εκλογές το Μάιο.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε ότι πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Καισαριανής μεταξύ του εκλεγέντα δημάρχου Γεώργιου Κοντόσταυλου (Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής), ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, και του Ηλία Σταμέλου (Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής), που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ. Ο κ. Σταμέλος έμεινε εκτός επαναληπτικού γύρου για μία ψήφο, κατέθεσε ένσταση, και το δικαστήριο έκρινε ότι κακώς δεν του προσμετρήθηκαν 9 ψηφοδέλτια που είχαν κριθεί άκυρα από τις εφορευτικές επιτροπές.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 07:00π.μ. μέχρι τις 19:00 μ.μ.. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το που ψηφίζουν στα τηλέφωνα 213 136 1500, 213-2065066 ή στο http://katalogoi.ypes.gr/

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news