facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Άκης Τσελέντης: "Ο... λογαριασμός του Εγκέλαδου με την Κεφαλονιά δεν έχει κλείσει ακόμα" – Τι λέει για τον σεισμό του Αιγίου

Για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του Εγκέλαδου στη Δυτική Ελλάδα μίλησε το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, Ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης. Ο κ. Τσελέντης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο λογαριασμός του Εγκέλαδου με την Κεφαλονιά δεν έχει κλείσει ακόμα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουμε ακόμα το νου μας».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αναφορικά με τον σεισμό της Παρασκευής στο Αίγιο, ο καθηγητής υποστήριξε ότι το συμβάν του Κορινθιακού δεν έχει καμία σχέση με τα φαινόμενα της Κεφαλονιάς.

Για τα Ρίχτερ στο νησί του Ιονίου σημείωσε ότι ο σεισμός που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία της μεγάλης δόνησης του περασμένου Ιανουαρίου. Διευκρίνισε πάντως ότι ο νέος σεισμός έγινε στο νότιο ρήγμα της Κεφαλονιάς το οποίο και ενεργοποίησε.

«Ένας σεισμός σαν του Σαββάτου, της κλίμακας των 5 Ρίχτερ, φυσιολογικά ακολουθείται από έναν μετασεισμό περίπου 4,5 Ρίχτερ ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμα. Όσο περνάει η ώρα αυτό ο μετασεισμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος γιατί η ενέργεια που συσσωρεύεται πρέπει να εκτονωθεί», είπε ο κ. Τσελέντης.

Τέλος χαρακτήρισε φυσιολογικές τις δονήσεις στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδα η οποία είναι μια από τις πιο δραστήριες σεισμικά ζώνες της χώρας.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news