facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία: Αντάλλαξε με το IS τζιχαντιστή που ήθελαν οι Δανοί!

Ιδού η Τουρκία του Ερντογάν! Ο ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση κατά Δανού συγγραφέα, το 2013, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία, όχι μόνο απελευθερώθηκε από τις τουρκικές αρχές, αλλά «αποδόθηκε» στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος Δανός υπήκοος, λιβανικής καταγωγής, Χασάν Μπασίλ, είχε πυροβολήσει τον Δανό συγγραφέα Λαρς Χεντεγκάαρντ, το 2013, διότι ο τελευταίος, κατά τον δράστη, είχε γράψει κατά του Ισλάμ. Ο Μπασίλ είχε καταφύγει στην Τουρκία, όπου και συνελήφθη.

Η Δανία είχε υποβάλει αίτημα έκδοσής του στις τουρκικές αρχές, το οποίο όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε, αλλά ο Μπασίλ ήταν ένας από τους τζιχαντιστές που ανταλλάχθηκαν με τους Τούρκους ομήρους της Μοσούλης.

Ο Μπασίλ είχε καταφέρει να φύγει από τη Δανία, αλλά οι αρχές της χώρας πληροφόρησαν την τουρκική αστυνομία ότι κατευθυνόταν στην Τουρκία, με πλαστό συριακό διαβατήριο. Πράγματι οι Τούρκοι περίμεναν τον Μπασίλ στο αεροδρόμιο και τον συνέλαβαν στις 24 Απριλίου, μόνο και μόνο για να τον στείλουν και πάλι στους ισλαμιστές φίλους, αμφοτέρων.

Η αποκάλυψη του συμβάντος έχει προκαλέσει σάλο στη Δανία, με την κυβέρνηση της χώρας να ετοιμάζεται να ζητήσει, επίσημα, εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση, καταγγέλλοντας την κατάφορη παραβίαση καμιάς δεκαριάς ευρωπαϊκών νόμων.

defence-point

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news