facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ελληνικό αίτημα σε τρόικα για εξαίρεση του ασφαλιστικού

Η Αθήνα έχει στείλει επιστολή σε ΕΕ και ΔΝΤ ζητώντας την εξαίρεση του ασφαλιστικού από την τελευταία αξιολόγηση, μεταδίδει το Reuters. Βιώσιμα ως το 2060 τα ταμεία, επισημαίνει η κυβέρνηση.Ποια είναι η στάση των δανειστών.

Η Ελλάδα ζητά από την τρόικα να εξαιρέσει το ασφαλιστικό από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ολοκληρώσει στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις δυο αξιωματούχων.

Η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται στην μεταρρύθμιση της ενοποίησης των επικουρικών ταμείων έως το Νοέμβριο καθώς μια τέτοια ρύθμιση θα οδηγήσει σε νέα μείωση συντάξεων για πολλούς Έλληνες, κάτι που υπονομεύει την κυβερνητική δέσμευση για αποφυγή μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, αναφέρει ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση έχει στείλει επιστολή σε ΕΕ και ΔΝΤ ζητώντας την εξαίρεση του ασφαλιστικού από την τρέχουσα αξιολόγηση, αναφέροντας ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα - που έχει ήδη αλλάξει ριζικά το 2010- είναι βιώσιμο έως το 2060.

Αξιωματούχος κοντά στην τρόικα αναφέρει ότι το ΔΝΤ πιέζει την Αθήνα να ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις πριν τη λήξη του προγράμματος, αλλά προσθέτει ότι υπάρχει περιθώριο ευελιξίας αναλόγως της προόδου της χώρας στα άλλα μέτωπα.

"Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα πολιτικά για την ελληνική κυβέρνηση", ανέφερε ο αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news