facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Κουκοδήμος

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Κουκοδήμος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος ευχαριστεί τον πρωθυπουργό «για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων» και σημειώνει ότι« προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Παράλληλα δηλώνει ότι στηρίζει ως βουλευτής της ΝΔ το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό «στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουκοδήμος είχε αναλάβει τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τον Ιούνιο του 2014.

«Αναπάντεχη» χαρακτήρισε την παραίτηση Κουκοδήμου, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου, ανέφερε: «Ήταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης "Κοινωνικό Σχολείο" που την θέλουμε αυτήν τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν τον όρκισε του ζήτησε να προσέξει τον σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ».

Παράλληλα είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος θα τον αντικαταστήσει στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ενώ ερωτηθείς για τον λόγο της παραίτησης και αν υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις τους ανέφερε: «Κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα».
«Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός λόγος;» ρωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος και απάντησε: «Απολύτως κανένας».

Το ότι πίσω από την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπάρχει κάποιου είδους δυσαρέσκεια για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί διαψεύδει κατηγορηματικά, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, και ο ίδιος ο Κώστας Κουκοδήμος.

«Οι λόγοι είναι απολύτως προσωπικοί και ο πρωθυπουργός στον οποίο απηύθυνα την επιστολή έδειξε κατανόηση. Κάπου γράφτηκε ότι παραιτήθηκα για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου. Ούτε αυτό ισχύει βέβαια» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί του ήταν ένα σχολείο».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news