facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πράσινο φως για φοροελαφρύνσεις και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ από την τρόικα... αλλά με μέτρο

“Πράσινο” φως για φοροελαφρύνσεις, αλλά με μέτρο, έδωσε τελικά η τρόικα. Το μέτρο το οποίο θα ληφθεί υπόψη είναι οι αντοχές του προϋπολογισμού.

Το ίδιο πνεύμα κυριάρχησε και στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Η τρόικα λέει το πολυπόθητο ναι, αρκεί να μη θίγεται ο εισπρακτικός στόχος.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ετέθη των θέμα των φοροελαφρύνσεων οι οποίες μπαίνουν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. Αν και όπως έσπευσε να υπογραμμίσει οι πιστωτές “καταλαβαίνουν απόλυτα τις δυσκολίες που περνά ο κόσμος και ότι αναζητά πλέον ελπίδα”.

Κυβέρνηση και τρόικα ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος του μήνα, αυτή τη φορά στην Αθήνα, με την ελληνική πλευρά να στοχεύει σε ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν.

Ωστόσο τα “αγκάθια” παραμένουν, με κυρίαρχα τις ομαδικές απολύσεις, το ασφαλιστικό, το νέο συνδικαλιστικό νόμο, τους πλειστηριασμούς ακινήτων και την ολοκλήρωση της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις oi τριήμερες διαπραγματεύσεις στο Παρίσι ήταν προκαταρκτικού χαρακτήρα εν όψει του νέου γύρου των συνομιλιών στα τέλη του μήνα στην Αθήνα. ενώ η τρόικα πιστοποίησε πως από τις 542 μνημονιακές δράσεις που είχαμε στο τέλος Αυγούστου το 50% έχει καλυφθεί.

Μεγάλη κουβέντα έγινε στο Παρίσι σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή και για τα “κόκκινα δάνεια”, που όπως εκτιμούσε πήγε καλά, ενώ χαρακτήρισε κομβικό θέμα το ζήτημα με στόχο να αποδεσμευτεί ρευστότητα για τις υγιείς επιχειρήσεις. “Πήγε πολύ καλά και δείξαμε στην πλευρά των δανειστών ότι είναι δικό μας το πρόβλημα και θέλουμε να το λύσουμε”.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ σχολίαζε πως οι αλλαγές θα είναι σύμφωνες με το στόχο για βεβαιωμένα έσοδα 3,2 δισ. ευρώ.

Κατά την έξοδό του από τη Βίλα Σαίντ όπου στεγάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε και πάλι σήμερα εποικοδομητικές συζητήσεις με τον υπουργό κ. Χαρδούβελη. Οι συναντήσεις στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών ήταν χρήσιμες και για τις δύο πλευρές για μια καλύτερη κατανόηση των κυρίων θεμάτων που έχουμε να συζητήσουμε σε σχέση με το μνημονίου και τα οποία θα μας απασχολήσουμε στην Αθήνα λίγο αργότερα μέσα στο μήνα».

Και για την ελληνική αντιπροσωπεία, η προκαταρκτική αυτή συνάντηση στο Παρίσι θεωρήθηκε ως ιδιαίτερα «χρήσιμη».

«Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα χαλαρή, ανακαλύψαμε τι θέλει η κάθε πλευρά, αλλά και μας επέτρεψε να μπούμε στο βάθος των ερωτημάτων τους και αυτοί στο βάθος των δικών μας ερωτημάτων» εξήγησε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news