facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ακυρώθηκαν εκλογές λόγω... κοντών ψηφοδελτίων

Ξανά στις κάλπες πρόκειται να προσέλθουν οι δημότες Τροιζηνίας, καθώς το Πρωτοδικείο ακύρωσε τις εκλογές στον Δήμο λόγω του μήκους των ψηφοδελτίων στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ για τον ίδιο λόγο σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό οδηγηθεί και η η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας-Μεθάνων» στον Δήμο Τροιζηνίας με επικεφαλής τον Νίκο-Στράτο Δαρσινό (ο οποίος συγκέντρωσε το 27,36% των ψήφων στον α' γύρο και το 37,74% στον β΄γύρο με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε μείζονα αντιπολίτευση), είχε διαφορετικό μήκος ψηφοδελτίων από αυτά που όριζε η υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα.

Να σημειωθεί ότι την ακύρωση των εκλογών και την ανάδειξη εκ νέου δημάρχου του κ. Κώστα Καραγιάννη (47,37% στον α' γύρο και 62,26% στον β') είχε ζητήσει με προσφυγή του ο επικεφαλής του τρίτου σε ψήφους συνδυασμού, Σάββας Αθανασίου (25,27% στον αγύρο).

Η απόφαση για ακύρωση των εκλογών έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των υποψηφίων. Αφορμή, στάθηκε η ορκωμοσία του δημάρχου την περασμένη Κυριακή στην οποία δεν παρέστη η παράταξη του κ. Δαρσινού, ενώ ορκίσθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Αθανασίου, όχι όμως και ο ίδιος.

«Κοντά» ψηφοδέλτια και στον Δήμο Μάνδρας

Όμως, σύμφωνα με πληροφοριες της aftodioikisi.gr, σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό να οδηγηθεί για τον ίδιο λόγο και η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, κερδίζοντας στο β΄γύρο την κ. Γιάννα Κριεκούκη με 51,88 έναντι 48,12%.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή τόσο της κ. Κριεκούκη όσο και του τρίτου Θανάση Πανωλιάσκου, βρέθηκε ότι το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι η «γραμμή» της παράταξης του δημάρχου ήταν: «Ψηφίστε το μικρό ψηφοδέλτιο»!

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για την περίπτωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας που έχει 27 δημοτικούς συμβούλους, προβλέπεται ψηφοδέλτιο 14Χ54 εκατοστά.

Ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news