facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μητρόπουλος: Όσο θα διαπραγματεύεται ο Τσίπρας θα ισχύει το Μνημόνιο

Ξεκάθαρος ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος για το πως θα γίνει η διαπραγμάτευση αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και για το αν θα καταγγελθεί το Μνημόνιο.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος παρά μόνο εκεί που γιγαντώθηκε. Ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε επιθετική διαπραγμάτευση και όσο δεν έθα χει καταγγελθεί το Μνημόνιο και δεν έχουν επιτύχει οι διαπραγματεύσεις οι συμβάσεις θα ισχύουν», είπε.

Και συνέχισε: «Είναι αυτονόητο! Θα ανοιξουν δυο διαδικασίες άμεσα. Η μια θα είναι η αμφισβήτηση των δυο δανειακών συμβάσεων. Η δεύτερη, ότι παράλληλα το κοινοβούλιο θα αρχίζει να ακυρώνει εφαρμοστικούς νόμους. Τι είναι συγκεχυμένο σε αυτά που σας λέω; Η θέση μας είναι ότι αρχίζει επιθετική διαπραγμάτευση για τα πάντα και η ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων όλου του μνημονίου με προτεραιότητα τους εφαρμοστικούς νόμους που αναφέρονται σε μισθούς και συντάξεις.»

Στο ερώτημα αν η διαπραγμάτευση δεν οδηγήσει σε συμφωνία, ο κ. Μητρόπουλος είπε: «Θα ξαναδιαπραγματευτούμε. Θα είναι διαρκής και επιθετική η διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει plan b στον ΣΥΡΙΖΑ εδν υπάρχει μονομερής κίνηση αναφορικά με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Τις δόσεις θα τις πληρώνουμε κανονικά. Δεσμευόμαστε από ρήτρες.»

Ο κ. Μητρόπουλος επανέλαβε ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις από την πλευρά Λαφαζάνη είπε: «Θεωρώ ότι όλα τα στελέχη η ηγετική ομάδα δεν έχει plan b στο μυαλό και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πετύχουμε.»

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news