facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ

Με τη «συνοδεία» τουρκικής κορβέτας το πλοίο-τρυπάνι της ΕΝΙ

Το πλοίο -γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ENI/KOGAS έφτασε χθες το απόγευμα, με την προκλητική «συνοδεία» τουρκικού πολεμικού πλοίου, στο σημείο, όπου θα πραγματοποιήσει τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας», του τεμαχίου «9» της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.


Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ότι μέχρι στιγμής όλα έγιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η τουρκική κορβέτα παρακολουθούσε διακριτικά το σκάφος της ENI/KOGAS από απόσταση επτά ναυτικών μιλίων, αλλά δεν υπήρξε καμία παρενόχληση.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας εξέδωσε, μάλιστα, ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για δήθεν παραβίαση θαλάσσιας περιοχής, υπό τουρκική δικαιοδοσία, στα νότια της Κύπρου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το σκάφος αναγνωρίστηκε από τουρκικό πολεμικό σκάφος και παρακολουθείται συνεχώς από την κορβέτα Μπάφρα.

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τις γεωτρήσεις δήλωσε η Πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, Τούλα Ονουφρίου.

Η ENI/KOGAS έχει προγραμματίσει μια σειρά γεωτρήσεων για τους επόμενους 18 μήνες.

Σύμφωνα με την κα Ονουφρίου οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις είναι σημαντικές για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, που έχει επισπευσθεί, ανέφερε, αναμένουμε να έχουμε νωρίτερα, πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα των δεδομένων, για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την αξιοποίηση και το μέλλον αυτής της βιομηχανίας στην Κύπρο.

Η γεώτρηση στο τεμάχιο «9» θα είναι η πρώτη από τις γεωτρήσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ENI-KOGAS στα τεμάχια 2, 3, και 9 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την κ. Ονουφρίου αναμένεται ότι μια γεώτρηση σε τέτοιο βάθος θα χρειαστεί περίπου 80 μέρες για να ολοκληρωθεί .

Στη συνέχεια θα γίνει επεξεργασία των δεδομένων και ακολούθως θα υπάρξει μια πιο καθαρή εικόνα για τα αποτελέσματα της γεώτρησης.

sigmalive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news