facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αγριεύει η γρίπη 45 οι νεκροί

Στους 45 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη, ενώ 58 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό για την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά το 10% των ΜΕΘ των νοσοκομείων (58 σε σύνολο 540 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) είναι καλυμμένο αυτή την στιγμή από ασθενείς με γρίπη.

Στους ανθρώπους που έχουν χάσει μέχρι σήμερα την ζωή τους, περιλαμβάνονται δύο μικρά παιδιά, 16 γυναίκες και 29 άνδρες, ενώ όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα ήταν δηλαδή χρονίως πάσχοντες, ή παχύσαρκοι και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Χθες πάντως, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κυρία Τζένη Κρεμαστινού παραδέχθηκε και επίσημα ότι εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης πόρων δεν υπήρχε εφέτος η κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών.

Η Ελλάδα και η Ισπανία σύμφωνα με το Ευρωπαικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων εμφανίζουν τα περισσότερα και πιο ισχυρά κρούσματα εποχικής γρίπης εφέτος.

Νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή υπέγραψε νέα εγκύκλιο για τους «Κανόνες υγιεινής για την πρόληψη μετάδοσης λοιμώξεων στους χώρους των βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών».

onmed

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news