facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ανακαλείται η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ για σύνταξη στα 60 αντί στα 67 για τους επαγγελματίες μέσω ΙΚΑ

Ανακαλείται μέχρι νεωτέρας για τυπικούς λόγους, όπως διευκρινίστηκε, η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τους διαδοχικά ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ που συμπλήρωσαν... στις 31/12/2012 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και την ηλικία των 60 ετών.

Με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία, αυτή η κατηγoρία ασφαλισμένων έχει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ στα 62 - 65 γλιτώνοντας την αύξηση των ορίων του ΟΑΕΕ στα 67 από την 1/1/2013.

Το υπουργείο διευκρίνισε, μετά από το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, ότι η εγκύκλιος αποσύρθηκε γιατί εκδόθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ χωρίς να εξεταστεί η ορθότητα της από τη αρμόδια Γενική διεύθυνση του Υπουργείου. Σε καμία περίπτωση δεν παρερμηνεύει τον ασφαλιστικό νόμο για την αύξηση των ορίων ηλικίας ούτε δημιουργεί «παράθυρο» πρόωρης εξόδου στη σύνταξη.

Πάντως η διοίκηση του ΟΑΕΕ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος είναι απολύτως ορθή και στηρίζεται στις διατάξεις που ισχύουν για τη διαδοχική ασφάλιση που δίνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης όχι από το τελευταίο Ταμείο (εν προκειμένω από τον ΟΑΕΕ), αλλά, από το προηγούμενο αν δεν συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news