facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

"Όχι" στην ιδιωτικοποίηση, της CYTA λέει ο Κιττής

Την πεποίθηση ότι η CYTA αλλά και υπόλοιποι ημικρατικοί οργανισμοί με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, μπορούν εξασφαλίσουν περισσότερα έσοδα στο κράτος από ότι θα εξασφάλιζε άμεσα η ιδιωτικοποίηση τους, την οποία απαιτεί η τρόικα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA Στάθης Κιττής.

Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, που το 2013 θα ανέλθει μέχρι και μισό δισεκατομμύριο ευρώ σημείωσε ο Στάθης Κιττής, ο οποίος μιλούσε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής,

Ο κ. Κιττής είπε ότι οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ένα ποσό κατά έτος, για τα επόμενα 8 με 10 χρόνια, ώστε σταδιακά να μαζευτούν ποσά ακόμα και περισσότερα από εκείνα που ζητά η Τρόικα.

Ο κ. Κιττής υπενθύμισε ότι τα τελευταία 4 χρόνια η CYTA έχει επιστρέψει στο κράτος γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, υποδεικνύοντας ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί αποτελούν κομμάτι της οικονομίας της πολιτείας και δε χρειάζεται να ξηλωθούν, με αποτέλεσμα μετά να αναζητούνται τρόποι να καλυφθούν τα ελλείμματα που θα προκύψουν για το κράτος.

Ο κ. Κιττής είπε ότι χρειάζεται αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των οργανισμών για να γίνουν πιο ευέλικτοι και αποδοτικοί, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της, σημειώνοντας ότι ήδη η CYTA διεξαγάγει μελέτη προς αυτό.

Ο κ. Κιττής είπε ότι ο οργανισμός μελετά τρόπους μείωσης του κόστους λειτουργίας του και στα πλαίσια αυτά θα συζητήσει με τις συντεχνίες των εργαζομένων την πιθανότητα να μειωθούν οι μισθοί του προσωπικού.

Μια αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα μπορούσε να κάνει τον οργανισμό πιο ευέλικτο και αποδοτικό. Σχετική πρόταση είπε ο κύριος Κιττής τυγχάνει επεξεργασίας από εμπειρογνώμονες, καθώς επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο εξασφάλισης δανεισμού εκτός Κύπρου. Η CYTA τόνισε θα ετοιμάσει και θα υποβάλει στη Βουλή ολοκληρωμένη πρόταση.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news