facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βοστόνη:Ο γιος του διαμελίστηκε, η γυναίκα του στην εντατική, η κόρη ακρωτηριασμένη

To δράμα δεν έχει τελειωμό… Ένα οχτάχρονο αγόρι, είναι μέσα στα θύματα του τραγικού απολογισμού από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες, στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, και στο σημείο του τερματισμού.
Το συγκεκριμένο περιστατικό, θεωρείται πως είναι το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα που έχει σημειωθεί ποτέ, μετά από εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι τραγικές ιστορίες, των ανθρώπων που έπεσαν θύματα των φονικών εκρήξεων είναι, με μία λέξη, συγκλονιστικές.
Ξεχωρίζει, όμως, η ιστορία του 8χρονου αγοριού, Μάρτιν Ρίτσαρντ, που έχασε τη ζωή του, την ώρα που βρισκόταν στο σημείο του τερματισμού, και περίμενε να δει τον πατέρα του να φτάνει στο τέλος του δρόμου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία, το αγόρι, στεκόταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης, μαζί με τη μητέρα του και την αδερφή του, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.
Παρά το γεγονός, πως από μόνη της αυτή η ιστορία είναι δραματική, η ζωή, για ακόμη μια φορά δείχνει, πως μπορεί η ίδια να σκηνοθετήσει το πιο τραγικό σενάριο που γεννήθηκε ποτέ: Ο οχτάχρονος είναι νεκρός, η μητέρα του έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες και η αδερφή του, «έχασε» το ένα της πόδι. Και όλα αυτά, έγιναν μπροστά στα μάτια του πατέρα. Ο πατέρας αυτός, είδε την οικογένειά του να χάνεται μπροστά στα μάτια του.
Οι γείτονες του, Μπιλ Ρίτσαρντ, μιλούν για τη στιγμή που τον είδαν να επιστρέφει στο σπίτι του, μετά από το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο. Κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο «ζωντανό-νεκρό». Και πώς να μην είναι. Η καταστροφή, ο πόνος, η θλίψη, ο θρήνος, που έκαναν την εμφάνισή τους μέσα σε μια στιγμή, θα μείνουν για πάντα εκεί.
Τα τραύματα, σωματικά και ψυχολογικά, θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη, στο μυαλό και στη ψυχή τους. Ο γιος του δεν είναι πια στη ζωή, η γυναίκα του χαροπαλεύει (και αν ζήσει, ίσως να μην μπορέσει ποτέ ξανά να ζήσει μια κανονική ζωή) και η μικρότερη κόρη του, θα πρέπει να ζήσει με τεχνητό μέλος. Ο πόνος, δεν έχει τελειωμό…
Το στοιχείο μάλιστα, που δίνει μία ακόμη πιο τραγική νότα στην αληθινή ιστορία, είναι η φωτογραφία του μικρού νεκρού αγοριού, το οποίο κρατά στα χέρια του ένα χαρτόνι που θέλει να περάσει μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης, και αναγράφει: «Μην πληγώνεται άλλους ανθρώπους σας παρακαλώ! Ειρήνη».
Όλοι όσοι βρέθηκαν μπροστά στις σκηνές τρόμου, ανασύρουν από τη μνήμη τους ανατριχιαστικές εικόνες: Κομμένα μέλη ανθρώπων να πετάγονται στον αέρα, παπούτσια με σάρκα ακόμη μέσα τους, αίματα παντού, πανικός, τρία νεκρά σώματα στη μέση του δρόμου…

koolnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news