facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αποκαλυπτήρια των προτομών των ηρώων των Ιμίων στην Κω

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, του Στρατηγού του Γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλη Κωσταράκου του Αρχηγού του ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη , του Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Κω κ. Σπύρου Αλεξίου που είχε και την πρωτοβουλία για την σημερινή εκδήλωση με την στήριξη των πολιτών της Κω και άλλων πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών των 3 πεσόντων στα Ίμια Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι οικογένειες των 3 ανδρών φανερά συγκινημένοι.

Χορωστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ναθαναήλ έγινε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων και αμέσως μετά ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια των προτομών από τον Υπουργό Π. Παναγιωτόπουλο, τον Στρατηγό ΓΕΣ Μιχάλη Κωσταράκου και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Στην συνέχεια κατάθεση στεφάνων ενώ οι Ελληνική Σημαία παραδόθηκε στις οικογένειες.

Οι προτομές έγιναν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή γλυπτικής της σχολής καλών τεχνών Έκτορα Παπαδάκη ενώ τα έργα που διακρίθηκαν και τελικά τοποθετήθηκαν στην αυλή του Ναυτικού Σταθμού Κω ήταν των μαθητριών Παναγιώτας Θεοφιλοπούλου και Κασσιανής Παπαηλία.

Ξεκινώντας τις ομιλίες ο καθηγητής γλυπτικής κ. Έκτορας Παπαδάκης σημείωσε μεταξύ άλλων την άψογη συνεργασία της σχολής με τον Διοικητή ΝΑΣ ΚΩ κ. Σπύρο Αλεξίου που ξεπέρασε κάθε δυσκολία για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια σήμερα στην Κω. Όπως είπε «Καμμία θυσία δεν πήγε χαμένη».
Ο Στρατηγός του Γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Μιχάλης Αποστολάκης είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως σήμερα τιμούμε την μνήμη των 3 επιφανών ανδρών που έκαναν πράξη τους όρκους τους για την προάσπιση της ακεραιότητας της πατρίδας μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους. «Το Πολεμικό Ναυτικό θα τους θυμάται πάντα».
Ο Υπουργός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή να παραβρεθεί σε αυτή την σπουδαία τελετή. Είπε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει με Εθνική ομοψυχία και ενότητα. «Οι πιο ξεχωριστοί Ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε για τους 3 πεσόντες των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, ενώ απευθυνόμενος προς τις οικογένειες είπε πως η μισή καρδιά μας είναι μαζί τους. Δήλωσε πως η κυβέρνηση και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι υπερήφανοι για την προσπάθεια που γίνεται στα Δωδεκάνησα από το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομία και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ίδιο υπερήφανοι είναι και για τους πολίτες των νησιών. «Είστε σπουδαίοι και σας καμαρώνουμε» δήλωσε ο Υπουργός.

Στην συνέχεια δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες ενώ ο Υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το πλοίο του Ναυτικού που βρίσκεται στο λιμάνι μας.

kosvoice

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news