facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αισιοδοξία για την πώληση των κυπριακών αερογραμμών στους Κινέζους

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι εντός των ημερών οι Κυπριακές Αερογραμμές θα καταλήξουν σε μια κατ` αρχήν συμφωνία με Κινέζους επενδυτές για την εξαγορά της εταιρείας είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σταύρος Σταύρου.

"Είμαστε αισιόδοξοι, ίσως καταλήξουμε σε μια κατ` αρχήν συμφωνία και μετά θα το πάρουμε βήμα - βήμα", ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σταύρου.

Νωρίτερα σήμερα οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία κινέζικων συμφερόντων Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών και ότι εκπρόσωποι της είχαν επαφές με ιθύνοντες της εταιρείας και με αρμοδίους του Υπουργείου Οικονομικών.

"Ακούγονται πολλά. Θέλω να διευκρινίσω ότι κάναμε δύο συναντήσεις, είμαστε αισιόδοξοι, φαίνεται ότι υπάρχουν προοπτικές. Αν όλα πάνε καλά πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά ίσως σε μια κατ` αρχήν συμφωνία", είπε ο κ. Σταύρου, ο οποίος παρουσιάστηκε όμως επιφυλακτικός μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

"Μακάρι να παν όλα καλά, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχουν τεθεί όροι από την κινεζική εταιρεία, ο κ. Σταύρου είπε ότι "διαπραγματευόμαστε και στην κάθε διαπραγμάτευση υπάρχουν και απ` τις δύο πλευρές κάποιες απαιτήσεις και κάποιες διαβουλεύσεις".

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι η κινέζικη εταιρεία δεν ήταν η μόνη που ζήτησε στοιχεία για τις Κυπριακές Αερογραμμές. "Στείλαμε στοιχεία σε πολλούς, τα μελέτησαν και συζητούσαμε μέχρι τώρα με αρκετούς επενδυτές που ενδιαφερόντουσαν", είπε.

"Τώρα είμαστε λίγο πιο κοντά, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, όπως λέγεται, έχουμε δρόμο ακόμη, και μακάρι να φτάσουμε εκεί", είπε.

"Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν θα πρέπει να υψώνουμε τις ελπίδες, αλλά όπως σε κάθε διαδικασία αυτού του είδους, ξεκινάμε από κάπου και περνάμε πολλά στάδια", κατέληξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news