facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η κηδεία της Θάτσερ θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία εν όψει της αυριανής "χρυσής" κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ανήμερα της κηδείας της "Σιδηράς Κυρίας" που θα επιβαρύνει τους Βρετανούς φορολογούμενους με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο μέρος της επίσημης βιογραφίας της, που αναμένεται να εξελιχθεί σε μπεστ σέλερ.

Με τίτλο «Not for Turning» το εν λόγω βιβλίο αποτελεί το πρώτο μέρος της τρίτομης εξουσιοδοτημένης βιογραφίας της Θάτσερ και είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστεί από τα ράφια των βιβλιοπωλείων μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Βιογράφος της βρετανίδας πολιτικού είναι ο Τσαρλς Μουρ, πρώην συντάκτης της βρετανικής ταμπλόιντ "Daily Telegraph", από όπου παραιτήθηκε το 2003, για να αφοσιωθεί στη γραπτή εξιστόρηση της ζωής της Θάτσερ, έργο που του είχε ανατεθεί ήδη από το 1997.

Την ώρα η βρετανική οικονομία περναέι δύσκολες ώρες καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς , βρίσκεται σε ύφεση, οι πολίτες της χώρας του Ντέιβιντ Κάμερον έχουν αρχίσει τις γκρίνιες για το υπέρογκο κόστος της κηδείας της πρώην πρωθυπουργού.

Το υψηλό κόστος τέλεσης της κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια επισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας από την πόλη όπου κατάγεται η εκλιπούσα πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας. Σε σχόλιά του που δημοσιεύονται την Κυριακή, ο Τιμ Ελις, επίσκοπος του Γκράνθαμ, χαρακτήρισε "λάθος" την υψηλή δαπάνη για την κηδεία της Θάτσερ.

Η κηδεία της Θάτσερ που θα τελεστεί την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να κοστίσει περίπου 12 εκατ. ευρώ. "Είναι υπερβολικό", είπε ο επίσκοπος στο BBC.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ποσό που θα δαπανηθεί ενδεχομένως να συνιστά μία "πρόκληση", ειδικά με δεδομένο ότι η Θάτσερ εξακολουθεί να διχάζει και μετά θάνατον την βρετανική κοινωνία.

Ο επίσκοπος είπε ότι η τελετή για την εκλιπούσα πολιτικό μπορεί να προκαλέσει διαμαρτυρίες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Εργατικός πολιτικός Τζον Πρέσκοτ χαρακτήρισε τα σχέδια για την τελετή "προπαγανδιστική εκδήλωση" για το κόμμα των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news