facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το Διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη για το μνημόνιο (video)

Είκοσι λεπτά πριν τις 21.00 μίλησε στον κυπριακό λαό με διάγγελμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ανέλυσε γιατί προχώρησε σε Μνημόνιο με κούρεμα καταθέσεων και ήταν απόλυτος ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο μνημόνιο και επιπλέον μέτρα.

Eκκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα να αποφασίσουν με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας, απεύθυνε μέσα από το διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού αναφέρθηκε στις πραγματικές επιλογές που τέθηκαν ενώπιον μας στο Eurogroup, είπε ότι επέλεξε την πιο οδυνηρή για τον ίδιο επιλογή, σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα τα δυσάρεστα αισθήματα που προκαλεί μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση και τόνισε ότι «γι αυτό και συνεχίζω να δίνω τη μάχη προκειμένου οι αποφάσεις του Eurogroup να διαφοροποιηθούν τις επόμενες ώρες έτσι που να περιοριστούν οι επιπτώσεις στους μικροκαταθέτες».

«Είναι προφανές πως η πιο ανώδυνη επιλογή για μένα θα ήταν η πιο οδυνηρή για τον τόπο και το λαό. Επέλεξα την πιο οδυνηρή για τον ίδιο αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, για να περιορίσω στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις συνέπειες στην οικονομία και στους συμπολίτες μας», είπε.

«Η δική μου βεβαίως απόφαση, για να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, απαιτεί την έγκριση της Βουλής. Γι αυτό απευθύνω έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα την απόφαση των οποίων θα σεβαστώ πλήρως, να αποφασίσουν με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας».

Εξέφρασε την ελπίδα όπως «μαζί, με βάση τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν, θα πάρουμε τις σοφότερες αποφάσεις».

Δείτε το βίντεο



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news