facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η κυβέρνηση επανεξετάζει την επένδυση χρυσού στην Αλεξανδρούπολη, όχι στη Χαλκιδική

Η κυβέρνηση αναδιπλώνεται μετά τις καθολικές αντιδράσεις σε Ιερισσό Χαλκιδικής και Περάματος Αλεξανδρούπολης. Επειδή όμως πρέπει να κρατήσει το προφίλ της «πυγμής» ανακοινώνει ότι «επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων πριν προχωρήσει στην τελική απόφαση για τα Χρυσωρυχεία Θράκης , ενώ για την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, η Κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υποχωρεί διότι «έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες».

Πάντως, ο διαχωρισμός του τρόπου αντιμετώπισης των δύο μεταλλείων σε Χαλκιδική και Αλεξανδρούπολη, λόγω διαφοράς «φάσης» και όχι ουσιαστικών ερευνητικών διεργασιών είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι την άμεση παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος, κατηγορώντας τον ότι «η ρίψη χημικών μέσα σε σχολεία, η λήψη DNA από ανήλικους, οι προσαγωγές παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα, στις οποίες προβαίνουν πλέον οι αστυνομικές δυνάμεις, ξεφεύγουν από τη δημοκρατική νομιμότητα και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Προσπάθεια για να αποκλιμακωθεί η ένταση στη Χαλκιδική καταβάλλεται μετά από πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης και σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων μερών που πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Επίσης, ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες, 23, 44, 43 και 44 ετών, από την Ιερισσό, οι οποίοι πήραν αναβολή για τις 20 Μαρτίου από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου. Τα τέσσερα άτομα αναμένεται να παρουσιάσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κατασχεθέντα αντικείμενα δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο στις Σκουριές. Εν τω μεταξύ, περίπου 250 κάτοικοι της Ιερισσού πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πολυγύρου φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας και κατά της επένδυσης των μεταλλείων.

ΝΔ: Δικαιολογίες του Σκουρλέτη για τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ στην επένδυση χρυσού

Παρά την κυβερνητική αναδίπλωση, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, επανέρχεται υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρούσε διγλωσσία για τον χρυσό και τις επενδύσεις στην Αλεξανδρουπολη. Σχολιάζει το «μπαράζ “δικαιολογιών” του κ. Σκουρλέτη για την προώθηση από την “ΑΥΓΗ” της επένδυσης Χρυσού στη Χαλκιδική, ως εξής:

«Οι σημερινές απίστευτες δικαιολογίες Σκουρλέτη, για την αποκάλυψη ότι το κομματικό τους όργανο “ΑΥΓΗ” προωθούσε την επένδυση στις Σκουριές, μέχρι -για άγνωστους λόγους- να κάνει στροφή 180΄, είναι τουλάχιστον γραφικές.Ακούσαμε τα αδιανόητα, ότι η “ΑΥΓΗ” δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Βασικός μέτοχος της εφημερίδας.

Ακούσαμε ότι το 2010 δεν επαρκούσε στον ΣΥΡΙΖΑ η κρατική χρηματοδότηση για την “ΑΥΓΗ”, γι αυτό προσέφυγε στην εταιρία Ελ. Χρυσός.

Ακούσαμε να εξομοιώνονται ανεξάρτητα ΜΜΕ με το επίσημο Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα χρηματοδοτείται από τον ίδιο. Ακούσαμε ότι άλλο η (μετέπειτα) πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλο μια απλή προβολή της επένδυσης.

Αντί για όλες αυτές τις αστειότητες, θα μπορούσαν εξαρχής να είχαν παραδειγματιστεί από τη στάση αντίστοιχου κομματικού Οργάνου, του “Ριζοσπάστη”, για να μην αναγκάζονται σήμερα να αναμασούν αστείες δικαιολογίες.

Και κάτι ακόμα. Δεν θα σχολιάσουμε τη φρασεολογία πεζοδρομίου του κ. Σκουρλέτη, που μιλά για “μπάτσους”, “μάγκα Πρωθυπουργό”, “ντίλερς της Εταιρίας” κλπ. Προφανώς, εντάσσονται στην πρόσφατη ανακάλυψη από τον κ. Τσίπρα του αστικού πολιτικού πολιτισμού της Φιλελεύθερης Παράταξης…“».

Σκουρλέτης: Είναι διαφημιστική καταχώρηση που δόθηκε σε όλες τις εφημερίδες

Τι όμως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης για το θέμα και κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες της ΝΔ; Σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ερωτηθείς απάντησε:

«Η αντίθεση στη συγκεκριμένη επένδυση δεν έχει κομματικό χρώμα. Το υπογραμμίζω αυτό. Η Ν.Δ., με τη χθεσινή ανακοίνωσή της, πρωτοτύπησε για άλλη μια φορά. Δηλαδή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή η εταιρεία έκανε διαφημιστική καταχώρηση πριν από κάποια χρόνια σε εφημερίδες και μέσα σ΄ αυτές και στην ΑΥΓΗ, όπου η ίδια εταιρεία διαφημίζει το έργο της και την επένδυσή της. Εάν στέκει αυτό πολιτικά, μην μου το απαντήσετε εσείς, να μην σας φέρω σε δύσκολη θέση.

- Όχι.. Εμείς θα σας δώσουμε την απάντηση που έδωσε ο κ. Βορίδης, ο οποίος είπε ότι εσείς έχετε μιλήσει για εγκληματική επένδυση, άρα στην εφημερίδα σας βάζετε το προϊόν μιας εγκληματικής επένδυσης και παίρνετε λεφτά.

Προφανώς ο κ. Βορίδης αλλά και η Ν.Δ. ουσιαστικά τι κάνουν; Ομολογούν τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τις διαφημίσεις, το διαφημιστικό χρήμα. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι πράγματι η φαύλη παράταξη της Ν.Δ. και με αυτό τον τρόπο, δηλαδή μέσα από διαφημιστικό χρήμα, μπορούσε ουσιαστικά να προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Έτσι το αντιλαμβάνονται. Έτσι χρησιμοποίησαν τον κρατικό ΟΠΑΠ, έτσι μέσα από το κρατικό χρήμα υποστήριξαν συγκεκριμένα έντυπα. Είναι ακριβώς ένας τρόπος τον οποίον πάρα πολλές φορές η Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαν να γεμίζουν με έναν πλάγιο τρόπο τα κομματικά τους ταμεία. Έτσι το αντιλαμβάνονται. Είναι πράγματι αποκαλυπτική αυτή η τοποθέτηση.

- Πάντως θα πρέπει.. φαντάζομαι και ο ΣΥΡΙΖΑ το επιδιώκει αυτό… Πραγματικά δεν είναι εικόνες αυτές που είδαμε χθες και θα πρέπει να υπάρξει μια ησυχία στο χωριό και να γίνει κι ένας διάλογος Βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει. Αλλά φαίνεται ότι υποτιμήσαμε αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες στη Βουλή, όταν έλεγε ότι με κάθε τρόπο και μέσο, και μάλιστα με ύφος της πιάτσας θα έλεγε κανείς, ότι θα επιβληθεί και θα προχωρήσει αυτή η συγκεκριμένη επένδυση. Αυτό εννοούσε, φαίνεται. Αυτό εννοούσε, που συνιστά καταπάτηση κάθε έννοιας ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Από κι έπειτα, επειδή πρέπει να υπάρξει εκτόνωση... Το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή. Το δεύτερο είναι, εάν αντέχει, υπάρχει και η πρόταση του τοπικού δημοψηφίσματος Μπορούμε τελικά να λειτουργούμε σε πλήρη αντίθεση με μια τοπική κοινωνία, όταν υπάρχουν μελέτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπου μιλούν για μια περιβαλλοντοκτόνα επένδυση, που καταστρέφει τον αέρα, το δάσος, το νερό, όταν το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της επένδυσης.; ... Αυτή η επένδυση, με στενά οικονομικούς όρους, δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικά, παρά ψίχουλα στο δημόσιο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αγοράστηκε για 11 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο αυτή η επένδυση και κοστολογείται από 2 έως 15 δις. Πείτε μου εσείς εάν κερδίζουμε κάτι ή αν τελικά η κυβέρνηση ενεργεί ως ντίλερ της Ελ Ντοράντο και των χρυσοθήρων».

eklogika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news