facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η Γαλλία «ξεμπλοκάρει» το δρόμο της Τουρκίας στην ΕΕ

Την πρόθεση της Γαλλίας να ξεμπλοκάρει ένα ενταξιακό κεφάλαιο για την πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Παρίσι.

Πρόκειται για το κεφάλαιο 22 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων «Περιφερειακή Πολιτική και Διαρθρωτικά Ταμεία», το οποίο είχε μπλοκάρει η Γαλλία το 2007, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί.

«Του επιβεβαίωσα ότι είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις συνομιλίες για το κεφάλαιο 22», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Α.Νταβούτογλου.

Οι προενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία έχουν ξεκινήσει από το 2005 αλλά μέχρι στιγμής η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις μόνο για ένα από τα 35 κεφάλαια - τα θέματα πολιτικής που πρέπει να συμφωνήσουν οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Η Γαλλία έχει προβάλλει βέτο σε πέντε κεφάλαια.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ελπίζει η ανακοίνωση να δώσει νέα ώθηση στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γαλλία αναμένει τώρα από την Τουρκία να συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτή τη νέα διαδικασία.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news