facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανικές αποζημιώσεις: 128 δισ. ευρώ η οφειλή της Γερμανίας!

Στις 8 Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την καταγραφή και ταξινόμηση κατά κατηγορία περίπτωσης που σχετίζεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι μετά την παραλαβή του πορίσματος, θα κινηθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων του και μόνο.

Ο κ. Μαριάς ζήτησε να προσδιοριστεί το ύψος του κατοχικού δανείου σε ευρώ και έκανε λόγο για «κούρεμα» της συνολικής απαίτησης της χώρας μας, τη στιγμή που χωρίς τους τόκους, οι επανορθώσεις και το δάνειο ξεπερνούν τα 128 δισ. ευρώ.

«Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι κρίσιμο θέμα και δεν θα συμμετάσχω σε συζήτηση για δημιουργία εντυπώσεων, θα σταθώ αυστηρά στα δεδομένα», απάντησε ο κ. Σταϊκούρας, ενω για το έργο της Ομάδας Εργασίας ενημέρωσε ότι «τείνει να ολοκληρωθεί», καθώς όπως επεσήμανε, δεν είναι κάτι απλό δεδομένου ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες έχουν αναδιοργανωθεί πολλές φορές και το σχετικό υλικό ήταν «ατάκτως εριμμένο» σε διάφορα κτήρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, για πρώτη φορά,
- έγινε κατανομή των φακέλων των αρχείων κατά κατηγορία περίπτωσης, που σχετίζεται με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων,
- προχώρησε η ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση του καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού,
- καταγράφηκαν 184 τόμοι αρχειακού υλικού ποικίλου περιεχομένου η κατάσταση του οποίου, λόγω παλαιότητας, δεν είναι σε αρκετές περιπτώσεις πολύ καλή και
- ξεκίνησε η σύνταξη του τελικού παραδοτέου του έργου της Ομάδας, αναφορικά με την καταγραφή και ταξινόμηση του αρχείου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

defencenet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news