facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στην τελική φάση η επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν την έρευνα για πετρέλαιο στη Δ. Ελλάδα

Στην επόμενη και τελική φάση εισέρχονται οι τρεις διαγωνισμοί «Open door» για την έρευνα και εκμετάλλευση των τριών περιοχών στη Δ. Ελλάδα (Κατάκολο, Ιωάννινα, Πατραϊκός).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Energyrpress, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε ή στις αρχές της επόμενης και με την ανακοίνωση των εταιρειών θα ξεκινήσουν εκτενείς διαβουλεύσεις. Θυμίζουμε ότι η 17μελής επιτροπή αναμένεται να επιλέξει τις προσφορές εκείνες που πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές «δεν υπάρχει κανένα deadline για αυτές τις διαπραγματεύσεις, ωστόσο η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου».

Εικόνα για το ύψος των προσφορών που έχουν κατατεθεί αλλά και για τα τεχνικά εχέγγυα και την εμπειρία – που στην περίπτωση της Ελλάδας αποτελούν εξίσου σημαντικά κριτήρια με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στις υπό παραχώρηση περιοχές – δεν υπάρχει, όπως είναι λογικό.

Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται ότι οι διαδικασίες ήταν, είναι και θα παραμείνουν απολύτως διαφανείς ενώ πριν τις όποιες αποφάσεις ο φάκελος των διαγωνισμών θα σταλεί και στο Μαξίμου.

Στους διαγωνισμούς για τις τρεις περιοχές μετέχουν οι εξής:

η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων, με την ιταλική Edison και τη σκωτσέζικη Melrose (έχει ενδιαφερθεί για τον Πατραϊκό και τα Ιωάννινα

οι κοινοπραξίες της Energean Oil & Gas (διαχειρίζεται επιτυχώς τη μοναδική ενεργή παραγωγή της χώρας στον Πρίνο) με τις Schlumberger, Petra Petroleum (Ιωάννινα) και Trajan Oil (Πατραϊκός, Κατάκολο

η εταιρεία Chariot Oil (Ιωάννινα) με έδρα τη Βρετανία και ερευνητική δραστηριότητα στην Αφρικ

η Arctic Hunter (Ιωάννινα) από τον Καναδά σε κοινοπραξία με την επίσης καναδική ΚΟ Enterprise

και η Grekoil Energy Ventures (Κατάκολο) θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού της κυπριακής εταιρείας Comtrack

Imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news