facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το δημόσιο αποζημίωσε ασφαλιστική για ζημιά που πλήρωσε σε ασφαλισμένο από πλημμύρα

Αποζημίωση 145.800 ευρώ κατέβαλε και μάλιστα εντόκως το ελληνικό δημόσιο σε εταιρεία της οποίας η αποθήκη μετά από έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε με... αποτέλεσμα να καταστραφούν τα εμπορεύματα.

Το Δημόσιο υποχρεώθηκε να αποζημιώσει την εταιρεία καθώς οι αρμόδιοι φορείς του δεν είχαν μεριμνήσει για το καθάρισμα των φρεατίων.

Πρόκειται για εταιρεία σιδηρικών που είχε υπογράψει συμβόλαιο με ασφαλιστική εταιρεία και μεταξύ άλλων κάλυπτε και ζημιές από πλημμύρα μέχρι του ποσού των 586.940 ευρώ.

Η εταιρεία αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική που με την σειρά της στράφηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου καθώς όπως προέκυψε , τα αρμόδια όργανα του δεν είχαν καθαρίσει τα φρεάτια.

Τελικώς ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την ασφαλιστική εταιρεία υποχρεώνοντας το Δημόσιο να καταβάλει το ποσό εντόκως καθώς έκρινε ότι τα αρμόδια όργανά του “τα οποία ήταν επιφορτισμένα και είχαν την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του επίμαχου δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων προς αποτροπή της πλημμύρας και των εξ’ αυτής προκληθεισών καταστροφών στα εμπορεύματα και εργαλεία της ζημιωθείσας εταιρείας” παρέλειψαν να τελέσουν το καθήκον τους.

asfalisinet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news