facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μην σου τύχει - Γιατροί ξέχασαν μέσα σε ασθενή 16 αντικείμενα

Μπορεί να έχει συμβεί και στο παρελθόν χειρουργός να ξεχνά κάποιο ιατρικό αντικείμενο μέσα σε ασθενή κατά τη διάρκεια παρέμβασης. Αυτό, όμως, που συνέβη στη Γερμανία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Γιατροί ξέχασαν μέσα σε 74χρονο άνδρα, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 16 διαφορετικά αντικείμενα. Τώρα οι συγγενείς του τους ζητούν αποζημίωση ύψους 80.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 74χρονος εισήχθη το 2009 στο χειρουργείο λόγω καρκίνου στον προστάτη. Υπόθεση ρουτίνας. Μάλιστα οι γιατροί διαβεβαίωναν τον ασθενή ότι το πρόλαβαν νωρίς και αφού αποκατασταθεί η βλάβη μέσω της εγχείρησης θα ζήσει το λιγότερο έξι με επτά χρόνια.

Ο 74χρονος, ωστόσο, μετά από λίγους μήνες επέστρεψε ξανά στο κρεβάτι του χειρουργείου. Αφορμή όχι κάποια μετάσταση του καρκίνου, αλλά είναι τεράστιο ιατρικό λάθος.

Η νοσοκόμα που τον επισκέφθηκε στο σπίτι για να τον εξετάσει, είδε σοκαρισμένη να βγαίνει από την τομή μια... γάζα!

Οι γιατροί που έκαναν τη δεύτερη εγχείρηση στον ηλικιωμένο με έκπληξη έβγαλα από μέσα του διάφορα αντικείμενα, όπως βελόνες, επιχρίσματα, ακόμη και ένα κομμάτι χειρουργικής μάσκας.

Ο ασθενής πέθανε πέρυσι, καθώς ο καρκίνος του είχε κάνει πολλαπλές μεταστάσεις. Τώρα οι συγγενείς του καλούν τους γιατρούς στο δικαστήριο, ζητώντας τους 80.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Ειδικοί αναφέρουν ότι αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά, ενώ αναφέρουν ότι ναι μεν μπορεί να μην προκάλεσε τον θάνατο του ασθενούς, αλλά μπορεί και να επιδείνωσε την κατάστασή του.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news