facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Άκης Τσελέντης: Οι Ελληνες αγοράζουν… ξένους σεισμογράφους

Οι Έλληνες κατασκεύασαν υπερσύγχρονο θαλάσσιο σεισμογράφο, αλλά το ελληνικό κράτος επιμένει να αγοράζει τους ξενόφερτους! Και, εδώ που τα λέμε, δεν είχε άδικο που το σχολίασε ο Έλληνας καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης ο οποίος μάλιστα ήταν από τους παρουσιαστές του εν λόγω θαλάσσιου σεισμογράφου ελληνικής έμπνευσης και κατασκευής.

Η παρουσίαση έγινε στην Αμερική προσφάτως και μάλιστα απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια από τους ξένους επιστήμονες. Εκτός τούτου, υπήρξε έκδηλο και άμεσο το ενδιαφέρον πολλών χωρών για την αγορά του συγκεκριμένου μηχανήματος, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε βάθος 8 χιλιομέτρων στους ωκεανούς και να καταγράφει όλη τη σεισμική δραστηριότητα στέλνοντας στους παρατηρητές σεισμολόγους όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αλλά, όπως έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο κ. Τσελέντης, ενδιαφέρον για την απόκτηση του σεισμογράφου υπήρξε από πολλά κράτη, εκτός από το... «διαπλεκόμενο Ελαδιστάν που εξακολουθεί να αγοράζει ξενόφερτους εισαγόμενους σεισμογράφους που στοιχίζουν τρεις φορές περισσότερο». Και φυσικά αναρωτιέται «γιατί». Όπως κι εμείς

dete

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news