facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στα 67 τρισ. δολάρια το σκιώδες τραπεζικό σύστημα

Στα 67 τρισ. δολάρια υπολογίζεται το σκιώδες τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με την έκθεση του Financial Stability Board.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg το μέγεθος του σκιώδους τραπεζικού συστήματος είναι κατά 6 τρισ. δολάρια μεγαλύτερο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί γεγονός που αναγκάζει τους αξιωματούχους να ενισχυθεί ο έλεγχος.

Με την κατάρρευση της Lehman Brothers κάποια μέτρα ελέγχου λήφθηκαν για την ενίσχυση της εποπτείας των τραπεζών, με αποτέλεσμα όμως, να στραφούν περισσότερα κεφάλαια στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του FSB, τα κεφάλαια στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν κατά 41 τρισ. δολάρια την περίοδο 2002 -2011. Οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ ως ποσοστό του συνόλου διεθνώς μειώθηκαν από 44% το 2005 στο 35% το 2011 καθώς περισσότερα κεφάλαια μετακινήθηκαν προς τη Βρετανία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το σκιώδες τραπεζικό σύστημα είναι το σύστημα των μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών διαμεσολαβητών που παρέχουν υπηρεσίες παρόμοιες με τις παραδοσιακές εμπορικές τράπεζες. Περιλαμβάνει οντότητες, όπως τα hedge funds, τα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος και δομημένα επενδυτικά οχήματα (SIV). Οι επενδυτικές τράπεζες μπορούν να πραγματοποιούν ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησής τους στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news