facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εστειλαν μόνο 50 από τα 17.000 email σε καταθέτες του Εξωτερικού

Κυβέρνηση και ελεγκτικοί μηχανισμοί φαίνεται πως προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τα προβλήματα που διαπιστώνουν οι δανειστές της χώρες στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν εξηγείται αλλιώς η καθυστέρηση που επιδεικνύεται στην αποστολή των ειδοποιητηρίων στους 17.000 Έλληνες που διαπιστώθηκε ότι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα χρήματα.

Ενδεικτικό της απραξίας είναι πως ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης είχε δηλώσει πως θα αρχίσει σε μεγάλους αριθμούς η αποστολή επιστολών στους καταθέτες του εξωτερικού, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατάφερε χθες να στείλει μόνο 50 ηλεκτρονικά ραβασάκια. Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή 17.000 ειδοποιητήριων για εξαγωγές κεφαλαίων ύψους 5 δισ. ευρώ στα δύο τελευταία χρόνια. Κάτι που φαίνεται δύσκολο να ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πάντως στους 50 πρώτους που έφτασε το ραβασάκι της Εφορία, τους δίνει προθεσμία 20 ημερών από την παραλαβή του ειδοποιητηρίου ώστε να μπορέσουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να δικαιολογήσουν τις «αδικαιολόγητες» καταθέσεις τους. Παράλληλα θα πρέπει υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση και να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news