facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ζ. Κωσταντοπούλου: Σε ποιον δώσατε το CD;

Στη Ζωή Κωσταντοπούλου έπεσαν για ακόμα μία φορά οι «προβολείς» κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την λίστα Λαγκάρντ. 

Η νεαρή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βομβάρδισε τον πρώην Υπουργό για πάνω από δύο ώρες με δεκάδες ερωτήσεις και δεν σταματούσε να ρωτάει με επιμονή όσο ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν απαντούσε στα ερωτήματα της.

«Όσο ήμουν Υπουργός Οικονομικών πήρα αποφάσεις και έκανα σταθμίσεις τις οποίες σας εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να πάρετε», είπε κάποια στιγμή, ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

«Εδώ βάλατε την χώρα στο άρμα της τρόικας και μας λέτε κρίμα δεν ήθελα ποτέ να πάρω τέτοιες αποφάσεις;», του είπε σε υψηλούς τόνους η κυρία Κωσταντοπούλου.

«Θέλετε να μετατρέψετε τη συζήτηση σε κατηγορητήριο κυρία Κωσταντοπούλου, επιλογή σας είναι. Αλλά είναι επιλογή δική μου να σας πω ότι σε και σε άλλες χώρες έχουν υπογράψει. Είναι προδότες ο Ισπανός ή ο Πορτογάλος Πρωθυπουργοί;»

Αυτό που ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα το θερμόμετρο ήταν όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν απαντούσε στο ερώτημα σε ποιον έδωσε το αρχικό cd που πήρε στα χέρια του από τη Γαλλία και το οποίο κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Η κυρία Κωσταντοπούλου ρώτησε πάνω από 10 φορές τον κ. Παπακωνσταντίνου να πει το όνομα του προσώπου στο οποίο γενικά αναφερόταν ως «το γραφείο του», χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. 

« Έλεος κυρία Κωσταντοπούλου!» της είπε κάποια στιγμή ο πρώην Υπουργός, όταν τον διέκοψε προκειμένου να λάβει την απάντηση που ήθελε. «Το έλεος δεν μπορείτε να το λέτε εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου αλλά μόνο ο λαός με όσα έχουν γίνει!», απάντησε στον πρώην Υπουργό η νεαρή βουλευτής.

Λίγο πριν από την λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής, η κυρία Κωσταντοπούλου επισήμανε ότι μετά από σχεδόν 7 ώρες συνεχών ερωτήσεων ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε απαντήσει τελικά που κατέληξε το αρχικό cd Που του είχαν παραδώσει οι γαλλικές αρχές. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου έσφιξε το ζωνάρι του απλού πολίτη και αρνείται να πει πού βρίσκεται το πρωτότυπο και επικαλείται υποχρέωση του να μην προδώσει τις γαλλικές αρχές. Η υποχρέωση του είναι προς τους έλληνες πολίτες ή προς τις γαλλικές αρχές;», σημείωσε η κυρία Κωσταντοπούλου.

Από τα πυρά της νεαράς βουλευτού δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Τάσος Νεράντζης στον οποίο η κυρία Κωσταντοπούλου είπε ότι «προστάτευσε άριστα και τόσο τον Ευ.Βενιζέλο και όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news