facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σόιμπλε: Το ελληνικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί

Με μία δήλωση – γρίφο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι η Ελλάδα θα έχει μία ευκαιρία για να επιστρέψει σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά με «μηχανισμούς» που θα τεθούν σε εφαρμογή από τους διεθνείς πιστωτές της. 

Σε ομιλία του σε συνέδριο στο Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η εικόνα της Ευρώπης μπορεί να πληγεί εάν αποτύχει να επιλύσει την κρίση στην Ελλάδα. «Θα είναι πολιτικά δύσκολο για την Ελλάδα να δεχθεί. Αλλά σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, λέω ότι μπορεί να γίνει (να λυθεί η κρίση στην Ελλάδα) με τους κατάλληλους μηχανισμούς» είπε, σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξήγησε ότι τα μέτρα που ήδη έχουν συστήσει οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα πρέπει να ενισχυθούν «υπό την έννοια των ελεγκτικών μηχανισμών, ίσως αυτόματων σταθεροποιητών» προκειμένου να δοθεί στην Ελλάδα κάτι περισσότερο από μία ευκαιρία να ανακάμψει. Ωστόσο ο Γερμανός υπουργός δεν ανέφερε ειδικότερα τι είδους μηχανισμούς εννοεί. 

«Σταθμίζοντας αυτό, σκεφθείτε επίσης τι οι άνθρωποι-οικονομικά προγράμματα, μέλη της αγοράς και επενδυτές- σε άλλα μέρη του κόσμου θα σκεφθούν όταν η μεγάλη, δυνατή Ευρώπη δεν είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα που φέρνει μία τόσο μικρή χώρα όπως η Ελλάδα» σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news