facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κομισιόν: «Τεχνικές λύσεις» για το ομόλογο του Αυγούστου

«Τεχνικές λύσεις» αναζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στην αποπληρωμή του ομολόγου του Αυγούστου, προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Η Ευρωζώνη επεξεργάζεται αυτές τις λύσεις και υπάρχει δέσμευση των χωρών μελών της να υπάρξει διευθέτηση, διευκρίνισε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ομόλογο λήγει στις 20 Αυγούστου.

Αναφορικά με την αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου είπε πως στόχος της είναι να εξετάσει τη συμμόρφωση της Ελλάδας σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα και ξεκαθάρισε πως το κλιμάκιο θα παραμείνει στη χώρα «όσο χρειαστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Ο' Κόνορ, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν οι διάφορες πολιτικές που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

«Τα συμπεράσματα θα εξαχθούν όταν αυτό καταστεί δυνατόν», είπε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η ουσία του έργου της τρόικας και όχι η χρονική διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news