facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Γερμανοί φοβούνται μη ξεπουληθούν στους Έλληνες!

Με βάση πρόσφατο σημείωμα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Γρ. ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου, το οποίο συντάχθηκε από τον Γιάννη Σαλαβόπουλο, Γραμματέα ΟΕΥ Α, σημαντικές αρνητικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στον κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη Γερμανία με βασικά κέντρα το Αμβούργο και τη Βρέμη.

Η απόφαση της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, της Commerzbank, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, να αποχωρήσει σταδιακά μεν, οριστικά δε από τον εν λόγω κλάδο έχει δημιουργήσει κενό στη χρηματοδότηση των γερμανικών ναυτιλιακών και συνεπακόλουθα προβλήματα στον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση το τελευταίο διάστημα λόγω του περιορισμού χρηματοδότησης των γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών από τις γερμανικές τράπεζες, που εντείνεται τώρα από την πρόσφατη απόφαση της Commerzbank για αποχώρηση.

Η Commerzbank και η HSH Nordbank κατέχουν ηγετική θέση και τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στον κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.

Κραυγή αγωνίας των Γερμανών

Για τον λόγο αυτόν, προ ημερών πραγματοποιήθηκε κρίσιμη σύσκεψη εκπροσώπων των μεγαλύτερων τραπεζών του κλάδου στη Γερμανία με τον υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, εντεταλμένο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για θέματα ναυτιλίας, κ. Otto, στο υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις, να ακουστούν προτάσεις και να αναζητηθούν λύσεις.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news