facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Εκτός τιμολογίων ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ;

Ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ με αποσύνδεση των δημοτικών τελών και του Τέλους ΕΡΤ, που ισοδυναμούν περίπου με το 30% της τελικής του αξίας, εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να ελαφρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λογαριασμός του ρεύματος από τις πάμπολλες επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, θέμα ωστόσο για το οποίο απαιτείται να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν ισχύει για τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ.

Σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφόσον φυσικά συμφωνήσουν τα συναρμόδια υπουργεία (π.χ. το υπ. Πολιτισμού για το τέλος ΕΡΤ) είναι οι παραπάνω αλλαγές να έχουν «κλειδώσει» το αργότερο ως το φθινόπωρο, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ από το 2013.

Στα παραπάνω μαζί με παρεμβάσεις στην αγορά των ΑΠΕ, αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα ενεργειακά, Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Φαίνεται, ωστόσο ότι δεν ισχύει το ίδιο για το τέλος ΑΠΕ.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news