facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Άφαντος ο Κασιδιάρης μετά την επίθεση

Εξακολουθεί να αναζητείται, αρκετές ώρες μετά τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη και την επίθεση κατά της Ρένας Δούρου σε ζωντανή μετάδοση ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης

Πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι διεύθυνση που είχε δοθεί ως τόπος κατοικίας στις αρχές, δεν ισχύει ενώ οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν αποφέρει καρπούς. 

Σημειώνεται ότι το ένταλμα σύλληψης με τη διαδικασία του αυτοφώρου λήγει το πρωί του Σαββάτου και αν δεν έχει βρεθεί μέχρι τότε ίσως η δίκη του μεταφερθεί μετά τις εκλογές. 

Τη Δευτέρα ο κ. Κασιδιάρης πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για άλλη υπόθεση κατά την οποία βαρύνεται με πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι επίσης κατηγορούμενος σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή πανεπιστημίου το 2007, στην Πολυτεχνειούπολη. 

Σε δηλώσεις του μετά τη φυγή του από το στούντιο του Αντέννα όπου διαδραματίστηκαν τα έκτροπα, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, πράγμα που εν ολίγοις υποστήριξε και η ίδια η Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ που επιτέθηκε πρώτη στον νεαρό υποψήφιο βουλευτή.

Αμέσως μετά την επίθεση η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη σύλληψη του διευκρινίζοντας ότι ο κ. Κασιδιάρης δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών. 

Το αδίκημα που αφορά το γρονθοκόπημα σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται ως απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αντίθετα η αντίδραση του κ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση.

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον Κασιδιάρη κατέθεσε η Ρένα Δούρου.



Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. 

Όταν ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συζήτηση, ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να εξαπολύει βρισιές τόσο προς τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη όσο και προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. 

Απευθυνόμενος προς την κ. Κανέλλη, την αποκάλεσε "παλιοκουμούνι", ενώ αναφερόμενος στη κ. Δούρου της είπε "άντε βρε νούμερο που θα πάμε τη χώρα 500 χρόνια πίσω" και της πέταξε νερό. 

Ο κ. Κασιδιάρης σηκώθηκε και άρχισε να αποχωρεί, με την κ. Κανέλλη να τον απωθεί ελαφρώς με τις σελίδες μίας εφημερίδας. Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής μετέτρεψε το στούντιο σε ρινγκ και άρχισε να γρονθοκοπεί την βουλευτή του ΚΚΕ, προκαλώντας σοκ στους πάντες.

Ο Γιώργος Παπαδάκης σηκώθηκε και προσπάθησε να προστατέψει τη βουλευτή του ΚΚΕ, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός έκοψε την εκπομπή στον αέρα. Αμέσως μετά ο κ. Κασιδιάρης έφυγε από το πλατό, χτυπώντας εργαζόμενους του σταθμού, όπως κατήγγειλε από αέρος ο παρουσιαστής της εκπομπής.

"Δεν πρόκειται να μας κάνει σαπούνι κανένας Χρυσαυγίτης, κανένας Κασιδιάρης. Να τον χαίρεται η μάνα που τον γέννησε" δήλωσε αργότερα η κ. Κανέλλη, έχοντας σημάδια στο πρόσωπο από τις γροθιές.

Και πρόσθεσε: "Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους".

Το περιστατικό καταδίκασαν τόσο η κ. Δούρου όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος, επίσης καλεσμένος της εκπομπής, ο οποίος έκανε λόγο για "τραγικό συμβάν που διασύρει τη χώρα διεθνώς".

Τι δήλωσε η Λ. Κανέλλη για την επίθεση που δέχθηκε 




Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Την ευθύνη στην Λιάνα Κανέλλη επιρρίπτει η Χρυσή Αυγή. Σε ανακοίνωση της, η Χ.Α. υποστηρίζει ότι "πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη κτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων". 

Για πρόκληση από τη Λιάνα Κανέλλη έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, καλώντας τους πολίτες να μελετήσουν καλύτερα το βίντεο της επίθεσης. "Πρώτη με χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη και αμύνθηκα και γι’ αυτό θα μηνυθεί", υποστηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2012/06/LIANA3.jpg

Αντιδράσεις


Προσβολή για το δημοκρατικό αίσθημα του λαού, χαρακτηρίζει το περιστατικό με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Mε τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η κυβέρνηση. "Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη", τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τσιόδρας

Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, προς την οποία, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με τον Αλ. Τσίπρα.

"Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής", δήλωσε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, προδίδει και αποκρουστική ανανδρία".

"Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

"Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η... τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των ναζί!", σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Πρέπει να προστατέψουμε τους θεσμούς, την κοινωνική συνοχή και την εθνική μας ενότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.



"Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός "κύριος", εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι. Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κανέλλη και στην κ. Δούρου. Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν  τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής" δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

"Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι", σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης.

"Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο", σημείωσε παρεμβαίνοντας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Και πρόσθεσε: "Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές".

"Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ. Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής", τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

"Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία" δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι πρόκειται για "φασιστοειδή συμπεριφορά που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα".

"Ο υπόδικος Η. Κασιδιάρης με την επίθεσή του στις κυρίες Κανέλλη και Δούρου ανέδειξε με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ιδεολογία που πρεσβεύει το κόμμα του και έβαλε στις οθόνες μας την πολιτική αλλά και τη σεξιστική βία από τα σκοτεινά σοκάκια των γειτονιών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει ως στόχο τις γυναίκες όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη", τονίζεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.

Ο συνασπισμός «δημιουργία, ξανά» καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής  βία και καλεί όλα τα κόμματα και τους Έλληνες πολίτες να απομονώσουν έμπρακτα τα ακραία και επικίνδυνα στοιχεία της δεξιάς και της αριστεράς που απειλούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας. "Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει και η περαιτέρω ανοχή όλων μας σε παρόμοια αποτροπιαστικά φαινόμενα συνιστά συνενοχή", τονίζει.

"Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα", τόνισε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

"Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, στελέχους της φασιστικής Χρ. Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία", σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



nooz.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news