facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Βάζει «πάγο» στην Τουρκία για την ένταξη το Ευρωκοινοβούλιο

Αυστηρές προϋποθέσεις, που σχετίζονται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέτει στην Τουρκία με ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να ανοίξουν τα κεφάλαια 19 και 23 των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε έκθεση της -τουρκικής καταγωγής- Ολλανδέζας ευρωβουλευτή της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Εμινέ Μποζκούρτ, με τίτλο «Μία προοπτική για τις γυναίκες στην Τουρκία το 2020», με την οποία ζητείται από την Άγκυρα να εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με το ψήφισμα, η Τουρκία καλείται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία σύνδεσης και το πρόσθετο πρωτόκολλό της, τις οποίες εξακολουθεί να μην εφαρμόζει για έκτο συνεχές έτος, προκειμένου να αποδείξει τη γνήσια δέσμευσή της να γίνει μια πλήρως πλουραλιστική δημοκρατία, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι ο σεβασμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών ανδρών και γυναικών.

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι στην Τουρκία υπάρχει περιορισμένη πρόοδος στο θέμα της βελτίωσης και της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θα διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό βίο.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων τιμής και των πρόωρων και καταναγκαστικών γάμων.

Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζεται ότι, σε ποσοστό 39%, οι Τουρκάλες έχουν αντιμετωπίσει σωματική βία κάποια στιγμή στη ζωή τους.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news