facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

«Δεσμευθήκατε για μειώσεις αλλά κάνατε προσλήψεις»

Η τρόικα ζητεί 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015

Η αθέτηση της δέσμευσης για μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο μέσα στο 2011 οδήγησε την τρόικα σήμερα να ζητεί την απόλυση 150.000 εργαζομένων μέχρι το 2015, εξηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το 2011 δεσμευθήκατε να μειώσετε την απασχόληση στο Δημόσιο και εσείς προχωρήσατε σε προσλήψεις».

«Η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο 2011 ήταν βραδύτερη από ό,τι είχε προγραμματιστεί, καθώς οι μεγαλύτερες του αναμενόμενου αποχωρήσεις υπεραντισταθμίσθηκαν από υψηλότερες από το αναμενόμενο προσλήψεις», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση που συνέταξε για το Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα.

Η τρόικα «ευγενής» στο σημείο αυτό αποδίδει τις «προσλήψεις από το παράθυρο» στην έλλειψη αποτελεσματικού συντονισμού και στην «χαλαρή» εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων. Όπως αναφέρει το 2011 οι νέες προσλήψεις υπερέβησαν το μέγιστο επίπεδο που προέβλεπε το Μνημόνιο, δηλαδή της μιας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις, ενώ μόνον ένας μικρός αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού μεταφέρθηκε στην εφεδρεία.

«Η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευσή να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο τουλάχιστον κατά 150 000 κατά την περίοδο 2011-15. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναμένεται να εφαρμοστεί αυστηρά ο κανόνας μία πρόσληψη και κάθε δέκα αποχωρήσεις, να μειωθούν οι συμβασιούχοι και να τεθούν σε εφεδρεία 15.000 υπάλληλοι οι οποίοι εν συνεχεία θα απολυθούν», τονίζεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news