facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πολύπλευρη παρέμβαση για την αναβάθμιση του κέντρου

«Re-think Athens, Ξανα-σκέψου την Αθήνα»

Την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, βάσει μιας νέας κυκλοφοριακής οργάνωσης που θα αποτρέπει τη διαμπερή κυκλοφορία και θα ενθαρρύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών από το τραμ μέχρι τα Ανω Πατήσια, προβλέπει το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα «Re-think Athens, Ξανα-σκέψου την Αθήνα», που παρουσίασε το Ιδρυμα Ωνάση.

Με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και την απόλυτη διακομματική συναίνεση, ανακοινώθηκαν οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί το έργο και δόθηκαν διευκρινίσεις για τον τρόπο υλοποίησής του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Αντώνης Σαμαράς, Υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών παρατάξεων, ο Δήμαρχος της Αθήνας κος Γιώργος Καμίνης, μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφοι και ενεργοί πολίτες της Αθήνας που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

Για το μεγαλόπνοο έργο που αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη μίλησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κος Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου σημειώνοντας την ανάγκη συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο φορέα. Αναφερόμενος ειδικά στο δημόσιο χαρακτήρα του έργου αλλά και την πολιτική σημασία της παρέμβασης, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε την ανάγκη διενέργειας δημόσιου διαλόγου και τη συμμετοχή όλων των πολιτών, εγγυώμενος «ότι θα ακουστούν όλες οι φωνές και ότι οι μελετητές θα υποχρεωθούν να έρθουν σε διαβούλευση με όλους».

Ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ κος Παναγιώτης Τουρνικιώτης, εξήγησε τα δεδομένα και κυρίως τις προοπτικές που ανοίγονται για τους πολίτες μέσω του Rethink Athens, δίνοντας σαφή στοιχεία για το εύρος του έργου αλλά και τους τρόπους εφαρμογής της μελέτης που θα προκύψει από το διαγωνισμό.

Την ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, εκφράζοντας την συμπαράστασή του και την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης και δηλώνοντας «η διάσωση του κέντρου είναι επείγουσα ανάγκη και κορυφαία προτεραιότητα». Τη δέσμευσή τους ότι θα υποστηρίξουν την εν λόγω πρωτοβουλία εξέφρασαν επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Αντώνης Σαμαράς, οι Υπουργοί των συναρμόδιων φορέων, ο κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο κος Μάκης Βορίδης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Γιώργος Καμίνης. Όλοι δήλωσαν ανοιχτά την επιθυμία τους να στηρίξουν αυτή την παρέμβαση και δήλωσαν ικανοποιημένοι που ένα τέτοιο έργο πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κος Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος κος Γιάννης Ιωαννίδης και η Γραμματέας κα Μαριάννα Μόσχου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Κάρολο Παπούλια, τον οποίο και ενημέρωσαν εκτενώς για το πρόγραμμα Re-think-Athens.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.rethinkathens.org και τις σελίδες του Re-think-Athens σε facebook και twitter

protothema.gr


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news