facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πανδικαστική συγκέντρωση τη Δευτέρα με διακοπή των δικών

Aπό τις 11 έως τις 2 μ.μ.

Πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας και διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από 11.00 έως 14:00 έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα οι δικαστικές ενώσεις. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες δικαστικές περιφέρειες της χώρας.

Σε ανακοίνωσή τους τα διοικητικά συμβούλια των δικαστικών ενώσεων επισημαίνουν ότι οι πανδικαστικές συγκεντρώσεις της ερχόμενης Δευτέρας αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών και σκοπό έχουν να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση «αυτά που σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία θεωρούνται αυτονόητα».

Οτι δηλαδή «ο θεσμικός ρόλος των τριών λειτουργιών του κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα, η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την ελληνική πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα και το πλαίσιο λειτουργίας των άμεσων οργάνων του κράτους δεν μπορεί να είναι αντικείμενο περιστασιακών και εξωθεσμικών διαδικασιών ή διαβουλεύσεων».

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news