facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

"O Παπανδρέου έπρεπε να κριθεί από το λαό"

Ζούμε υπαρξιακή αγωνία για το Κίνημα, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η λογική να κρεμαστεί ο Γιώργος Παπανδρέου "στα μανταλάκια", για να κρύψουμε τις ευθύνες μας οι υπόλοιποι.

Αυτοκριτική, πρόσθεσε, πρέπει να υπάρξει και ανέφερε ότι όλες οι αποφάσεις της διετίας, δεν ελήφθησαν χωρίς ενστάσεις, αλλά, τόνισε, δεν είναι δυνατό κάποιος που δεν διαφώνησε και δεν παραιτήθηκε να αποποιείται σήμερα τις ευθύνες του.

Για την κυβερνητική πολιτική είπε, μεταξύ άλλων, ότι ελήφθησαν αναγκαστικές αποφάσεις, αλλά και οριζόντιες αποφάσεις που ήταν άδικες. Και θεώρησε λάθος τη θεωρία του "λίπους", που υπήρχε για να καεί, η οποία αναπτύχθηκε μετά τη λήψη των πρώτων μέτρων.

Τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί ποια είναι η στρατηγική για τη χώρα και ποια πρέπει να είναι η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, αλλά σε άλλες περιστάσεις δεν θα συμμετείχε ποτέ σε κυβέρνηση με την ακροδεξιά.

Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί επί ποιού προγράμματος και ποιών θέσεων θα συμμετέχει, αν χρειαστεί μετά τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ σε νέο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. Και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η επικείμενη αλλαγή συσχετισμού στην Ευρώπη, καθώς ο συσχετισμός, όταν η Ελλάδα έπρεπε να πάρει αποφάσεις ήταν ο χειρότερος, στη χειρότερη στιγμή.

Πρότεινε τη διεξαγωγή Προγραμματικής Συνδιάσκεψης σε 20 μέρες και αναφερόμενη στην ενότητα, τόνισε πως πρόκειται για πολιτικό όρο και όχι για συμφωνίες κορυφής και παρασκηνίου.

Ανέφερε επίσης ότι η δική της άποψη ήταν ότι ο κ. Παπανδρέου, εφόσον το επιθυμούσε, θα μπορούσε να ζητήσει να κριθεί από το λαό και ότι μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προχωρήσει στις εσωτερικές του διαδικασίες υπό καλύτερες προϋποθέσεις.

nooz.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news